© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.11.2017 14:26:49

Kloseju posebna naloga na žrebu v Moskvi

Nekdanji nemški nogometni reprezentant Miroslav Klose je sprejel posebno povabilo Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in bo na žrebu skupin, ki bo 1. decembra v Moskvi, prinesel prestižni zlati pokal, ki ga bo ponosno dvignil končni zmagovalec svetovnega prvenstva med 14. junijem in 15. julijem prihodnje leto v Rusiji.

Klose, nekdanji napadalec Kaiserslauterna, Werderja iz Bremna, Bayerna iz Münchna ter italijanskega Lazia iz Rima, je najboljši strelec svetovnih prvenstev vseh časov, na sklepnih turnirjih na Japonskem in v Južni Koreji 2002, Nemčiji 2006, Južnoafriški republiki 2010 in Braziliji 2014 je skupno dosegel rekordnih 16 golov. Drugo mesto na večni lestvici strelcev ima z golom manj Brazilec Ronaldo, na tretjem mestu pa je Klosejev rojak Gerd Müller s 14 doseženimi goli.

Prireditelj svetovnega prvenstva in Fifa bosta žreb priredila v Kremlju, najboljše nogometaše na svetu pa bodo sredi prihodnjega leta gostili v Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanu, Saransku, Kaliningradu, Volgogradu, Rostovu na Donu, Nižnem Novogorodu, Jekatarinburgu in Samari.