© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.10.2017 10:16:15

BRILJANTNO? ŽALJIVO? Sodnik razkril, kaj je ZABRUSIL trenerju Evertona: Želel je 10 minut dodatka, pa se mu rekel, da mu ...

Reuters

Nogometni sodniki le redko spregovorijo o najrazličnejših anekdotah in prigodah, zato še toliko bolj odmeva izjava nizozemskega delivca pravice.

Nizozemec Bas Nijhuis je bil odgovoren za red na tekmi lige Europa med Evertonom in Lyonom. Bila je to zelo pestra tekma, v kateri ni manjkalo pretepaških vložkov, na koncu pa so se zmage z 2:1 veselili gostje iz Francije. 

Trener Evertona Ronald Koeman je bil vse prej kot zadovoljen z razpletom tekme, prav tako pa je imel nemalo pripomb nad sojenjem. Med drugim je prepričan, da bi morali delivci pravici tekmo podaljšati za dlje, kot so jo. Zato je po tekmi takoj stopil do svojega rojaka, ki je za nizozemske medije razkril, kaj mu je Koeman dejal. "Želel je, da bi se tekma podaljšala vsaj za deset minut. Nato sem mu odgovoril: 'Tudi če bi jo podaljšali za 15 minut, vi ne bi zadeli.' To mu ni bilo všeč, zato je odkorakal stran." 

Sodnikove besede so močno razdelile nogometno javnost, nekateri mislijo, da je bil Nijhuisov odgovor briljanten, drugi spet, da je bil skrajno žaljiv do trenerja Evertona.