© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.09.2017 16:49:10

Nekdanji slovenski reprezentant o 'AFERI TVIT' ter Katančevem OBRAČUNAVANJU z NZS in javnostjo: V skledo, iz katere ješ …

www.alesfevzer.com

S kom ni v vojni Srečko Katanec? To je zdaj vprašanje …

Obračunava z novinarji, obračunava s svojimi nogometaši, na zadnji novinarski konferenci je obračunal celo s tistimi, ki mu dajejo kruh. Vsega tega Miran Pavlin, njegov nekdanji varovanec v reprezentanci, danes pa desna roka Zlatka Zahovića v Mariboru, ne razume.

V ekskluzivnem pogovoru za tiskano izdajo časnika Ekipa SN se je Pavlin najprej dotaknil tihe vojne Katanca z Verbičem. Da mu očita uporabo socialnih omrežij, se mu zdi čudno. »To je sestavni del današnjega sloga življenja. Ne le mlajše generacije, ampak vseh. Tudi predsednik ZDA Donald Trump nenehno tvita in mediji poročajo o tem. Še enkrat, to je del današnjega življenja, z družbenimi omrežji moramo živeti. Enkrat malce lepše, drugič malce slabše, a tako pač je, seveda pa je treba biti pri objavah pozoren. Pameten,« je dejal Pavlin.

Kaj pa nenehno obračunavanje z mediji in nasploh javnostjo? »Ne vem, od kod to sovraštvo. In zakaj? Lahko povem, da vas poznam vse oziroma večino, ki pišete in poročate o nogometu. V vseh teh letih sodelovanja smo se med seboj kakopak bolj ali manj spoznali. Poznam vas v dobrem in slabem, toda pisanje po nareku … Lepo vas prosim! Po kakšnem nareku neki, po čigavem? Res bi rad slišal in videl te ljudi, te demone v ozadju. Te domnevne strice iz ozadja. Pri nas je vedno kriv nekdo drug, nekdo iz ozadja, tako v športu kot politiki, in to se mora spremeniti. Tega v moji glavi ni, to težko razumem, a menim, da je to v prvi vrsti obramba pred realnostjo. Obrambni mehanizem, ker si nočeš ali ne upaš naliti čistega vina. V nogometu sem doživel marsikaj, a česa takega še nisem slišal. Ne na vzhodu, ne na zahodu, ne na severu ali jugu. Nikjer. Ne, res mi marsikaj ni jasno,« je bil oster Pavlin, ki se je za konec obregnil še ob Katančevo obračunavanje z NZS: »Tega prav tako ne razumem. Moje vodilo je, da v skledo, iz katere ješ, ne smeš pljuvati. Jaz nisem nikoli, to je prepovedano. Ko greš, ko odideš, povej svoje mnenje, če ga hočeš, potem ni nikakršnega problema, toda medtem ko si v službi, nikakor. Povej kaj dobrega, če je za to priložnost, ostalo zadrži zase, bodi tiho. Uf …«

CELOTEN INTERVJU Z MIRANOM PAVLINOM SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASOPISA EKIPA SN ALI NA PORTALUWWW.TRAFIKA24.SI.