© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.09.2017 08:43:22

Saj to NE MORE biti res! Srečko Katanec ima ŠOKANTNO sporočilo za ljudi, ki NISO prišli na stadion!

Grega Wernig

Srečko Katanec je po koncu tekme med Slovenijo in Litvo spet dvignil ogromno prahu.

Selektor slovenske izbrane vrste je bil po visoki zmagi nad Litvo zadovoljen z igro svojih varovancev. "Občutki so pozitivni, čestitke fantom, odigrali so resno, zbrano … Gremo naprej! Tokrat je zaigrala spremenjena zasedba in rezultat pove svoje. Zato bom tiste, ki so zdaj zaigrali, ocenil z odlično oceno. Zakaj toliko menjav? Zato sem tukaj, da sprejemam odločitve. Ocenil sem, v kakšnem stanju so igralci, analiziral nasprotnika, se pogovoril z nogometaši. Predvsem tistimi, ki so šli na klop, a so bili včasih standardni. Poteza se je izkazala za pozitivno."

 Katanec se je obregnil tudi ob gledalce. Tistim, ki so mu žvižgali, ni želel odgovoriti, tistim, ki si tekme z Litvo niso želeli ogledati, pa je osorno sporočil: "Mi smo že pred tekmo s fanti vedeli, da se je po Slovaški naredila tragedija. Zdaj se vidi, kdo ima vero v fante. Meni se je dostikrat očitali, da nimam vere v fante. Pred tokratno tekmo je bilo v igri še devet točk. Smo v polni borbi za svetovno prvenstvo. Hvala vsem, ker ste naredili vzdušje, kakršnega ste naredili. Samo to. Super, da je bil na pol prazen stadion, ker tisti, ki so že imeli kupljene vstopnice, pa niso prišli … Bolje, da so ostali doma. Vzdušje je bilo super. Fantje so prav tako odigrali super. Tisti, ki niso tokrat prišli, naj tudi proti Škotski ostanejo doma. Če nekdo pride z negativno energijo na stadion, naj bo raje doma. Teh šest tisoč je bilo pa super. In čestitke."

Je SP že izgubljeno? "Mi vsako tekmo poskušamo zmagati, tako da bomo poskusili tudi zadnji dve. Sem ponosen na 14 točk. Mogoče bi jih lahko imeli več, lahko tudi manj. Ampak to, kar delamo, v položaju, v kakršnem smo, sem zelo zadovoljen. Počakamo še en mesec … Cilj je bil pred kvalifikacijami biti v igri do zadnjega trenutka za vsaj drugo mesto. Mi to smo. Tako da … Ne vidim nobenega problema, pri meni ni nobene panike. Želim si samo, da bodo nekateri fantje, ki jih zdaj nisem imel, naslednji mesec zraven. Da bodo zdravi, da bodo lahko sprintali."