© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.04.2017 14:15:37

Nekdanji trener Rudarja se seli na klop tajske reprezentance

nkrudarvelenje.com

Srbski nogometni trener Milovan Rajevac, ki je na začetku letošnje sezone vodil velenjski Rudar, nato pa je prevzel alžirsko reprezentanco, je novi selektor tajske izbrane vrste, so sporočili s tamkajšnje nogometne zveze.

Izkušeni srbski trener, ki je svoj največji uspeh dosegel z reprezentanco Gane, s katero se je na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki prebil do četrtfinala, kjer ga je z 2:1 premagal Urugvaj, bo tajske nogometaše prvič vodil 13. junija, ko bodo v osmem krogu azijskih kvalifikacij za nastop na SP 2018 v Rusiji igrali z Združenimi arabskimi emirati.

Do menjave na selektorski klopi je prišlo po novem porazu Tajske v kvalifikacijah, ki je na gostovanju na Japonskem izgubila z 0:4. Po sedmih krogih je v svoji skupini s točko na zadnjem mestu, tako da nima več možnosti za napredovanje, naloga Rajevca pa bo, da pripravi ekipo za zaključni turnir azijskega pokala.

Triinšestdesetletni Rajevec je bil ob Gani in Alžiriji tudi selektor Katarja, na klubski sceni pa je vodil Borac iz Čačka, Slobodo iz Užic, Vojvodino, Al Ahli in kratek čas tudi Rudar Velenje.