© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2016 08:35:35

Za vse so krivi rokavi: Gerard Pique šokiral z odločitvijo o slovesu!

vszi

Španci so premagali Albanijo, kljub temu pa je v zraku zaznati vonj po aferi.

Španija je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 premagala Albanijo in naredila naslednji korak proti nastopu na turnirju v Rusiji. Svoj delež k zmagi je prispeval tudi Gerard Pique, o katerem se po tekmi na Iberskem polotoku še kako glasno govori. Toda ne zaradi kakšne dobre oziroma slabe poteze, bolj zaradi – rokavov! Branilec Barcelone je pred tekmo s škarjami skrajšal rokave svojega dresa, in sicer s pojasnilom, da ga ovirajo. Pri tem je odrezal tudi rumen in rdeči trak na koncu rokavov, torej trak, ki ponazarja špansko zastavo. Sicer ni bil edini, ki je to storil, a ker je Pique znan po svojih močnih čustev do Katalonije, se je nanj vnovič vsul oster plaz kritik.

Toda Pique ni ostal ravnodušen. Dejansko so bile tokratne kritike kaplja čez rob in nogometaš velikana s Camp Noua se je odločil – za furijo bo igral še le na naslednjem svetovnem prvenstvu. "Gre za premišljeno odločitev. Dosegli so, da v reprezentanco ne prihajam več z veseljem. To z dresom je bil višek. Enostavno ne zdržim več, čeprav bom imel leta 2018 le 31 let. Končal bom to etapo z zdajšnjim selektorjem, saj sem mu to obljubil," je pojasnil 29-letni nekdanji nogometaš Manchester Uniteda.

Celoten zaplet z dresom ima sicer povsem preprosto razlago: Pique naj bi s škarjami skrajšal dres z dolgimi rokavi, na katerem pa traka v barvah španske zastave sploh ni!