© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
08.09.2016 08:30:18

Benjamin Verbič: Za vso ekipo bi bilo bolje, če se selektor ne bi toliko ukvarjal z mediji in navijači

Nikola Miljković

Veliko je takšnih, ki so prepričani, da je remi z Litvo blamaža. Podobno, čeprav ne tako radikalno, razmišlja tudi Benjamin Verbič, ki se je po nekaj prespanih nočeh posebej za Ekipo SN spomnil slabe predstave v Litvi.

Veliko ljudi je kljub izenačujočemu zadetku Boštjana Cesarja rezultat 2:2 proti Litvi označilo za sramoto, glede na kakovost obeh zasedb. Kako bi vi ocenili ta rezultat, če bi bili v vlogi navijača, ljubitelja nogometa, in ne nogometaša?
Tudi jaz sem bil nekoč navijač Slovenije in vsekakor bi bil živčen, jezen, če bi proti Litvi odigrali 2:2. Zdaj pa na stvari vseeno gledam malce drugače. Glede na splet okoliščin mislim, da 2:2 ni sramota. Vidim nekatere izjave, da so kvalifikacije že izgubljene. To seveda ni res, imamo še skorajda vse tekme. Nič še ni izgubljenega. Čim prej je treba pozabiti ta rezultat in iti dalje. Če bomo premagali Slovaško, bomo spet na konju.

V zadnjih dneh se pojavljajo trditve, da Katanec ni pravi selektor za Slovenijo. Videti je, da med nogometaši in selektorjem ni tiste prave povezave. Kako na vse skupaj gledate vi?
Če pogledamo statistiko zadnjih desetih tekem, je dejstvo, da ne blestimo. Takšna je realnost in nesmiselno bi se bilo slepiti. Pred tekmo z Litvo se mi zdi, da sta bila vzdušje in povezava med trenerjem in ekipo nekako še najboljša. Pritiski medijev in navijačev so normalni. Mislim, da bi moral selektor vse skupaj malce bolje sprejeti ter se ne toliko ukvarjati z mediji in navijači. To bi bilo bolje za celotno ekipo. Do mene je bil Katanec vedno povsem realen. Zdaj v Litvi me je menjal. Sicer nihče ni zadovoljen, ko je zamenjan, ampak bila je taktična menjava. On se je tako odločil in to je to.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.