© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.08.2016 18:50:39

Ameriška nogometašica ozmerjala Švedinje s strahopetkami

Po nepričakovanem izpadu z olimpijskih iger je ameriška nogometašica Hope Solo dokazala, da slabo prenaša poraze.

"Tokrat ni zmagala najboljša ekipa," je golmanka dejala v petek zvečer, potem ko so svetovne prvakinje v četrtfinalu klonile pred Švedinjami. Po njenem mnenju so Američanke igrale proti "kopici strahopetk".

Petintridesetletnica je kritizirala predvsem defenzivno taktiko Skandinavk. "Če zmagaš, je čisto v redu biti strahopetec," se je na besede svoje nekdanje varovanke odzvala švedska selektorica Pia Sundhage. Sundhagova je ameriško ekipo trenirala pet let in jo na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu ter štiri leta pozneje v Londonu popeljala do zlate medalje.

V Mednarodnem olimpijskem komiteju so nad takim vedenjem razočarani, vendar je tiskovni predstavnik Mark Adams dejal, da mu tudi ne želijo dajati prevelikega pomena. "Ne morem si predstavljati, da bi se s tem ukvarjala disciplinska komisija," je dejal in izrazil pričakovanje, da bodo športniki spoštovali eden drugega in tudi olimpijske vrednote.

Na igrah v Riu se je nizanje uspehov ameriških nogometašic končalo z zmago Švedinj po streljanju enajstmetrovk. Izpad že v četrtfinalu za Američanke pomeni najslabši nastop na olimpijskih igrah doslej.