© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.07.2016 00:29:27

Kako je brezposelni poslal tri po burek in Wales v polfinale (video)

Ste mislili, da lahko polfinale evropskega prvenstva priigra le ugledno nogometno ime?

Da je lahko drugače, so pred dvanajstimi leti seveda dokazali Grki. Toda kar zadeva zadetek za polfinale, ga je takrat vendarle dosegel nogometaš, ki se z valižanskim stralcem ne more niti primerjati. Hkrati pa se ne morejo primerjati akcija, kakovost izvedbe in lepota samega zadetka.

Valižan Hal Robson-Kanu je zadel 2:1 in Belgijo šokiral do te mere, da se ni več pobrala. Fantastično je ustavil žogo v kazenskem prostoru, s finto povsem iz igre vrgel kar tri igralce in čudovito zadel. Velemojstrsko? Vsekakor. Predvsem pa ni bilo za nekoga, ki je nekaj tednov prej ostal brez službe pri angleškem drugoligašu.

Pomislite, Robson-Kanu že vso kariero igra pri Readingu, z njim je bil v pretekli sezoni zelo slab in na trenutke so se skupaj spogledovali celo s tretjo ligo. Slab je bil tudi individualno, zato se po dolgih letih sodelovanja niso odločili za podaljšanje pogodbe. Postal je brezposeln in je bil to tudi v trenutku izjemnega zadetka.

Ste ga že videli? če ga še niste, si ga lahko pogledate v priloženem posnetku. In lahko ste prepričani, da bodo ponudbe 27-letniku, ki je bil tudi izbran za najboljšega igralca te četrtfinalne tekme, kar deževale.