© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
24.06.2016 11:40:22

Dodaten motiv za Ronalda: Proti Hrvaški lovi še en rekord

Reuters

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo bo imel na tekmi osmine finala še dodaten motiv.

Prvi zvezdnik letošnjega evropskega prvenstva v Franciji je brez dvoma Portugalec Cristiano Ronaldo, ki nadaljuje z zbiranjem rekordov. Nogometaš madridskega Reala je na zadnji tekmi skupinskega dela, na kateri sta se Madžarska in Portugalska razšli s 3:3, postavil dva nova rekorda.

Ronaldo je namreč postal nogometaš z največ nastopi na evropskem prvenstvu in s sedemnajstimi nastopi presegel rekord Liliana Thurama in Edwina van der Saarja. Francoski branilec in nizozemski vratar sta na prvenstvih stare celine zbrala 16 nastopov. Poleg tega je Ronaldo postal prvi nogometaš, ki se je na štirih različnih evropskih prvenstvih vpisal med strelce.

Prvič mu je to uspelo leta 2004 (dvakrat), enega je zabil štiri leta kasneje, tri leta 2012 in dva na letošnjem prvenstvu.

Slavni Portugalec je tako skupaj zbral osem zadetkov, enega več pa je dosegel Michel Platini. Zanimivo, nekdanji francoski nogometaš je prav vse dosegel na Euru 1984, ko je Francijo popeljal do naslova prvaka. Če se bo Ronaldo na tekmi s Hrvaško vpisal med strelce, bo tako izenačil rekord Platinija, v primeru dveh zadetkov pa bi ga celo presegel.