© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
29.05.2016 13:20:24

Švedska proti Sloveniji brez Ibrahimovića?

Reuters

Švedska se bo na prijateljski tekmi s Slovenijo pomerila brez Zlatana Ibrahimovića.

Slovenska nogometna reprezentanca se trenutno nahaja na Švedskem, kjer jo v ponedeljek ob 19.30 v Malmöju čaka prijateljska tekma s tamkajšnjo izbrano vrsto in prvim zvezdnikom te skandinavske države Zlatanom Ibrahimovićem.

Toda kot vse kaže, se varovancem Srečka Katanca vsaj na zelenici ne bo treba bati zvezdniškega napadalca. Ibrahimović se namreč že nekaj časa spopada z bolečinami v mečni mišici, zaradi česar strokovno vodstvo ne želi tvegati, da bi 34-letni napadalec staknil še kakšno resnejšo poškodbo. Švedi se seveda zavedajo, da so možnosti za kakšno vidnejšo uvrstitev na bližajočem se evropskem prvenstvu v Franciji z Ibrahimovićem v ekipi precej večje.

Nekdanji nogometaš PSG-ja naj bi zaradi zdravstvenih težav izpustil tudi naslednjo domačo prijateljsko tekmo, ko se bo Švedska čez natanko teden dni pomerila z Walesom, sodeč po govoricah, pa naj bi bila to zadnja priložnost, da bi se Ibrahimović na domačem prizorišču poslovil od reprezentančnega dresa. Po koncu evropskega prvenstva naj bi priljubljeni nogometaš bosanskih korenin priložnost za igranje v reprezentanci ponudil drugim.