© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.04.2016 12:15:54

Francozi bodo podvojili finančna sredstva za varnost

Za varnost bo poskrbljeno
Za varnost bo poskrbljeno
Reuters

Francoski minister za šport Patrick Kanner je potrdil, da bodo za varnost navijaških območij na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji namenili 24 milijonov evrov. V teh območjih v desetih mestih po vsej Franciji pričakujejo med sedem in osem milijonov navijačev s celega sveta.

Dogovor so podpisali Kanner, nekdanji francoski premier Alain Juppe, zdaj predsednik mest gostiteljev, in prvi mož organizacijskega odbora Jacques Lambert.

Francoski športni minister je ob tem poudaril, da so prvotno za varnost navijaških območij namenili med 10 in 12 milijonov evrov, vendar so ta znesek zdaj podvojili. S tem so se strinjala vsa mesta, ki bodo gostila tekme, francoska vlada in Evropska nogometna zveza; vsi bodo financirali varnost.

Kanner je še dodal, da bodo uporabljali "izjemne ukrepe", med drugim bodo v varovanje EP vključili 10.000 vojakov. V Parizu, v bližini stadiona Stade de France, kjer bo finale, bo v navijaški coni več kot 100 varnostnih agentov, za nadzorovanje množice pa bodo uporabljali tudi video opremo.