© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.04.2016 14:45:27

Ni šala! Slovenski upi boljši od svetovnega velikana

nkdomzale.si

Izbranci selektorja Dušana Kosića so turnir narodov, ki je namenjen igralcem do 15. leta starosti, začeli izjemno.

Slovenska reprezentanca do 15 let je na najboljši možni način začela tradicionalni turni narodov. Izbranci selektorja Dušana Kosića so na uvodni preizkušnji v Ajdovščini z 2:1 (1:1) ugnali nikogar drugega kot Brazilijo, v polno sta zadela Mirko Mutavčić in Jošt Urbančič. Bržčas ste pomislili, da je selecao zgolj posodil ime kakšni od tamkajšnjih selekcij, toda dejstvo je, da zasedbo sestavljajo fantje iz najboljših in najbolj zvenečih klubov iz dežele petkratnih svetovnih prvakov.
Za Slovenijo so od prve minute zaigrali Gril, Nikolovski, Očko, Makovec, Burin, Prelec, Simić, Svetlin, Mutavčić, Žižek in Urbančič, v nadaljevanju so priložnost dobili še Maher, Bračko, Kukovec, Čeh in Marc.

"Odigrali smo solidno tekmo in se na koncu tudi veselili zmage. Fantje se niso ustrašili Brazilcev, ki vzbujajo več strahospoštovanja pri starejših generacijah," je bil po odmevnem uspehu zadovoljen, toda niti po naključju evforičen selektor Dušan Kosić. V drugem obračunu skupine C je Hrvaška z 2:1 premagala Združene države Amerike, ki bodo danes ob 18. uri v Biljah merile moči z našimi upi.