© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
01.12.2015 08:57:27

Čeferin: Katanec nima kaj dvomiti, Handanović že napovedal slovo

Arsen Perić

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je dejal, da tudi v prihodnosti računa na Srečka Katanca in da je edini, ki je izrazil željo po koncu reprezentančne kariere Samir Handanović.

Po koncu dodatnih kvalifikacij, ko se je Slovenija po neuspehu proti Ukrajini poslovila od Eura 2016, je selektor Srečko Katanec dejal, da še ne ve, ali bo v prihodnosti vodil izbrano vrsto. V intervjuju za nacionalno televizijo je predsednik NZS Aleksander Čeferin spregovoril tudi o tej temi ter razkril še nekaj zanimivih informacij.

"Niti enega signala nimam, da Srečko Katanec ne bi bil več selektor," je v pogovoru za RTV SLO dejal Čeferin, ki ga neuvrstitev na že tretji zaporedni zaključni turnir ni vznemirila. "Norvežani se že 18 let niso nikamor uvrstili, pa so večja in bogatejša država. Celo za Nizozemce njihova neuvrstitev na evropsko prvenstvo ni znak za alarm, ampak pravijo, da se to pač zgodi. Slovenci smo specifični. Najprej vsi govorimo, da se tako in tako ne moremo uvrstiti, ko se ne uvrstimo, pa rečemo, da je to katastrofa."

"ON NIMA KAJ IZRAŽATI DVOMA"
Po koncu kvalifikacij se je veliko govorilo in pisalo o usodi Katanca. Ljubljanski trener je tudi izrazil dvom glede svoje službe. "Morda se tudi po tej njegovi izjavi stvari narobe postavljajo. On nima kaj izražati dvoma. Ima pogodbo z NZS-jem in za obe strani so določene finančne posledice ob predčasni prekinitvi pogodbe. Niti enega signala nimam, da Srečko ne bi bil več selektor, in prepričan sem, da bomo kvalifikacije začeli z njim. Seveda pa se ob nezadovoljstvu vsake izmed pogodbenih strani lahko dogovori za prekinitev. Ampak mi računamo na sodelovanje z istim selektorjem, tako je tudi določeno v pogodbi," je Katanca odločno podprl znani odvetnik.

POVEDAL LE HANDANOVIĆ
Čeferin je razkril še, da mu je Samir Handanović že oktobra povedal, da v naslednjem ciklusu ne namerava več nastopati za Slovenijo. Vsi ostali še niso sporočili svoje odločitve.

"Edini, ki mi je povedal, da bo končal reprezentančno zgodbo, je Samir Handanović - po tekmi s San Marinom. Nihče izmed preostalih mi tega ni omenil in mislim, da velika večina, ki je zdaj igrala, reprezentančne kariere ne bo končala in da lahko še pomaga tej reprezentanci. Najmanj, kar je, se moramo z njimi odkrito pogovoriti," je zatrdil Čeferin.