© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.11.2015 08:10:52

Ko je Sarma obranil "penal" Konopljanki ...(video)

V pričakovanju obračuna Sloveniji in Ukrajine se velja spomniti ne tako oddaljenega trenutka, v katerem je naš vratar opravil z ukrajinskim zvezdnikom.

Bil je 27. november lanskega leta, Inter našega Samirja Handanovića pa se je v okviru skupinskega dela lige Europa meril z Dniprom, tedaj še klubom Jevhena Konopljanke. Šlo je za drugo tekmo teh dveh nasprotnikov, Inter je v Dnjepropetrovsku slavil z 1:0, na omenjen datum pa sta se moštvi udarili na milanskem San Siru.

Priljubljenega Sarmo je na tisti tekmi sicer premagal Ruslan Rotan, prav tako ukrajinski reprezentant, ki pa na obračunu Slovenije in Ukrajine ne bo igral. A zato je Handanović končno zmago milanskega moštva z 2:1 rešil povsem v svojem slogu. Dnipro je namreč na tisti tekmi imel na voljo najstrožjo kazen, a iz nje ni dosegel zadetka.

Streljal je kajpak Konopljanka, prvi zvezdnik moštva, ki je šlo pozneje vse do finala tega tekmovanja in ga izgubilo proti Sevilli, zdajšnjemu Jevhenovemu klubu. Ni streljal najbolje, predvsem pa se je v najboljši luči še enkrat več pokazal Samir, ki je strel po svoji stari navadi ubranil.

Dogodek si lahko pogledate v spodnjem posnetku, zagotovo pa gre za še en zelo dober obet pred tekmama generacij, ki bo bodisi Sloveniji bodisi Ukrajini prinesla nastop na Euru.