© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.08.2015 09:49:37

Nekdanji nogometaš Manchester Cityja v pretepu z varnostnikom

profimedia

Na kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre med reprezentancama Kostarike u-23 in Paname u-23 je prišlo do incidenta.

Zanj je poskrbela legenda kostariškega nogometa, nekdanji odlični napadalec Paulo Wanchope, ki si je v svoji bogati karieri med drugim kruh služil tudi pri Derby Countyju, West Hamu, Manchester Cityju in Malagi, za Kostariko pa je odigral 73 tekem, v katerih je zabil kar 45 golov. 

Wanchope se je po končani nogometni karieri posvetil trenerskemu poklicu, trenutno pa sedi na klopi kostariške reprezentance do 23 let, ki se je s Panamo pomerila v kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na olimpijske igre. 

Nekdanji nogometaš Cityja pa je zakuhal velik škandal, ko je bil udeležen v pretep z varnostnikom. Wanchope je namreč želel iz tribune oditi na zelenico, kar mu ni bilo dovoljeno, zato se je razjezil, udaril z vrati in odrinil mladega uslužbenca, da bi se prebil na zelenico, pri tem pa je Wanchopa narahlo odrinil varnostnik, češ, kako se obnašaš. 

Vse skupaj je Wanchopa popolnoma vrglo iz tira, obrnil se je k varnostniku in se z njim stepel. A če je mislil, da bo z njim zlahka opravil, se je zelo uštel, varnostnik ga je, čeprav je bil več kot "za glavo" manjši, uspel v čisto pravem pretepu, v katerem so na veliko pele pesti, premagati.

Celotno dogajanje si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih.