© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
02.08.2015 09:51:43

Po tekmi v slačilnici do treh zjutraj

Crvena zvezda se ubada z naslednjo v nizu velikih kriz.

Da je Crvena zvezda daleč, svetlobna leta daleč od nekdanjega sijaja, je že dolgo splošno znano dejstvo, še bolj skrb zbujajoče za nekdanjega velikana pa je, da nikakor ne najde izhoda iz krize. Še več, zdi se, da se težave zgolj stopnjujejo, rdeče-beli so zaradi milijonskih dolgov nenehno na robu bankrota.
Rezultati so kakopak temu primerni. Beograjčani so se zgodaj poslovili od mednarodnega prizorišča, v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa je bil boljši kazahstanski Kairat, tudi v domačem prvenstvu so dosežki vse prej kot obetavni. Resda Zvezda v uvodnih treh krogih še ni izgubila, toda najprej je premagala OFK Beograd po preobratu, po katerem se je bilo namigovanjem o prirejenem izidu nemogoče izogniti, sledila sta zaporedna remija. Najprej v Gornjem Milanovcu z Metalcem (0:0), nakar so se rdeče-beli na svojem stadionu z Radničkim iz Niša razšli z izidom 1:1.

NAVIJAČI ZAHTEVAJO ODSTOP VODSTVA KLUBA
Na tribunah Marakane se je zbralo 22 tisoč gledalcev, ki razočaranja oziroma ogorčenja nad podobo ekipe niso skrivali. Za vse skupaj krivijo vodilne može kluba in zahtevajo kolektivni odstop. Predstavniki Delij so se po tekmi celo sestali z najbolj odgovornimi možmi in jim v petih minutah jasno povedali, da od njih pričakujejo, da se bodo poslovili. Morda se bo to danes popoldne tudi zares zgodilo, napovedano je namreč izredno zasedanje UO kluba.
Na udaru kritik so kakopak tudi igralci, ki so po remiju z zasedbo iz Niša v slačilnici preživeli kar pet ur. Tekma se je končala ob 22. uri, Marakano so zapustili šele naslednji dan ob treh zjutraj. Ne zato, ker bi jim morda grozili nezadovoljni navijači, ampak je tako dolgo trajal sestanek s trenerjem Miodragom Božovićem, ki je imel torej svojim varovancem res veliko za povedati.