© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
06.10.2014 16:47:53

Cesar: Pozitivno, da igramo v Ljudskem vrtu

Drago Wernig - TAKA

Pred selektorjem Srečkom Katancem in njegovimi fanti sta pomembni preizkušnji v kvalifikacijah za Euro 2016.

V četrtek bo v Mariboru gostovala Švica, v nedeljo pa slovensko izbrano vrsto, ki se je danes zbrala na Ptuju, čaka gostovanje v Litvi.

Slovenija je proti Švici izgubila obe tekmi v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Kvalifikacije za Euro 2016 pa začela s porazom v Estoniji. Zato je dvoboj s starim znancem za naše fante še toliko bolj pomemben. "Pred nami je pomembna tekma, vemo kaj prinaša. Igrali bomo proti favoritu skupine. Izgubili smo z Estonijo, občutki po tekmi zato nikakor niso bili dobri, tudi zato se moramo dobro pripraviti na to, ki prihaja," je dejal Boštjan Cesar.

Kapetan izbrane vrste se dobro zaveda kakovosti Švicarjev. "Vemo, da imajo vrhunsko ekipo, da imajo nogometaše, ki igrajo v vrhunskih klubih, da so v vzponu ... Proti njim smo že odigrali dve tekmi in obe izgubili, a je bilo na teh srečanjih veliko stvari pozitivnih. Te moramo prenesti v naslednjo tekmo, ki bo zgodba zase. Poraza sta že pozabljena," je dejal član italijanskega prvoligaša Chieva, in nadaljeval: "Zmaga tokrat zaradi poraza proti Estoniji ni nujna, v igri je še 27 točk. Treba je dobro odigrati, z našo dobro igro in ob podpori navijačev lahko pridemo do pomembnih točk, ni pa nujno zmagati. Rečem lahko, da gre za dve različni tekmi. Estonija se na igrišču bolj brani, je zaprta, pušča malo prostora vsem ekipam, ne samo slovenski. Švica pa igra bolj odprto, je čisto druga ekipa, morda se bomo morali mi bolj braniti. Mislim, da jim lahko z našo borbenostjo povzročimo težave."

Chievo, ki trenutno zaseda 16. mesto v serie A, ima v slovenski reprezentanci tri igralce, poleg Cesarja sta tu še Dejan Lazarević in Valter Birsa. "Kondicijsko sem dobro pripravljen, čeprav zdaj nisem bil zmeraj v prvi ekipi. Trener je naredil nekaj zamenjav, na zadnji tekmi me je spočil za reprezentanco. Vesel sem, da so v tem klubu tudi drugi slovenski igralci, dobro se razumemo, čeprav morda rezultati zdaj ne pričajo čisto o tem."

Dvaintridesetletni Ljubljančan vidi priložnost slovenske izbrane vrste tudi v igranju v Ljudskem vrtu, potem ko proti Švici v Stožicah ni dosegla želenega uspeha. "Zdaj se igra v Ljudskem vrtu, v Stožicah se ni izšlo. V Mariboru smo že zmagovali, tudi izgubljali, a se mi zdi zelo pozitivno, da igramo v Ljudskem vrtu. Upam, da bo stadion poln in da pridemo skupaj z navijači do želenega cilja."

Cena vstopnice v Mariboru bo enotna, 20 evrov, medtem ko je cena vstopnice za odraslo osebo v družinskem sektorju 15 evrov, za otroka do 14 leta starosti pa 10.