© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
28.08.2014 09:24:16

Katanec pred zahtevno nalogo

Nikola Miljković

Kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo so pred vrati, slovenska reprezentanca bo uvodno tekmo odigrala že čez dober teden dni, 8. septembra jo čaka gostovanje v Estoniji.

Medtem ko je estonski selektor Magnus Pehrsson (Šved je vajeti prevzel šele lanskega decembra) že razkril imena 23 nogometašev, na katere bo računal, Srečko Katanec tega še ni storil.

Ni pa nobenega dvoma, da javnost že dolgo ni tako nestrpno čakala na selektorjev seznam kot prav zdaj. Tudi zaradi uspeha Maribora marsikoga zanima, koliko nogometašev novega člana lige prvakov je prepričalo Katanca. Govori se, da kar nekaj, v izbrano vrsto bi se recimo lahko vrnil prerojeni branilec Marko Šuler, v zadnjem času pa na zavidljivi ravni igrajo tudi Damjan Bohar, Željko Filipović, Petar Stojanović in še kdo bi se našel.

Katanec je sicer v dokaj nezavidljivem položaju: veliko standardnih reprezentantov namreč v novi sezoni še ni začelo nastopati, predvsem to velja za številne "Italijane". Vprašanje je tudi, ali vpoklicati Andraža Kirma, saj slednji v tem trenutku nima kluba. Govorilo se je, da bo okrepil AEK, toda nato je glede njegove selitve v Grčijo vse utihnilo.

Kot rešitev nastalega problema se sam po sebi ponuja že omenjeni Bohar, tu pa je recimo tudi Nik Omladič iz Olimpije, ki na začetku sezone igra v dobri formi, tudi v vrstah vodilnih Domžal bi se našel kakšen posameznik, ki bi si za prikazano v zadnjem času lahko zaslužil vpoklic. Kakorkoli, Katanec bo karte razkril jutri, in sicer na tiskovni konferenci, ki se bo začela ob 12.30.