© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
14.07.2014 12:03:24

Prišel od nikoder in vzel čevelj

Reuters

Če je bilo o odločitvi, da naslov najboljšega nogometaša prvenstva roma v Argentino, natančneje Lionelu Messiju, veliko polemik, dvoma o tem, kdo si je prislužil zlati čevelj za najboljšega strelca, ni bilo.

Če pred začetkom svetovnega prvenstva niste poznali mladeniča po imenu James Rodriguez, ste si ga nogometni navdušenci verjetno zapomnili po izjemnih predstavah v dresu kolumbijske reprezentance. Mladenič, ki je šele pred dvema dnevoma dopolnil triindvajset let, se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino svetovnih prvenstev. S šestimi zadetki je bil najboljši strelec prvenstva, ta dosežek mu je uspel zgolj na petih tekmah, nato pa je Kolumbijo v četrtfinalu izločila Brazilija. Čeprav ga je lovil nemški ostrostrelec Thomas Müller, je na koncu nagrada, ki jo je nasledil od najboljšega strelca svetovnih prvenstev vseh časov Miroslava Kloseja, romala v roke mladega Kolumbijca, ki ne skriva svoje privlačnosti do madridskega Reala.

Trije preprosti razlogi

In zakaj si je mladenič zaslužil to nagrado? V prvi vrsti, ker je znal zapolniti čevlje, ki jih je ob poškodbi pustil do tistega trenutka nenadomestljivi Radamel Falcao. Mnogi nogometaši njegovih leti, ali tudi bolj izkušeni, bi se tega izziva, te nove vloge preprosto ustrašili. Dokazal je tudi, da ni le zamenjava zvezdniku Monaca, temveč, da je sam zase velik zvezdnik z izjemnim nogometnim znanjem in talentom. In nenazadnje. Proti Urugvaju je poskrbel za enega najlepših zadetkov svetovnega prvenstva, ki si ga lahko ogledate v spodnjem videu.