© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
03.09.2024 08:52:25

Blestel je v ligi prvakov za mlade, zdaj 'stanuje' v Fazaneriji: Sprejel sem jo z obema rokama

nsmura.si

Črno-beli so okrepili zvezno vrsto.

Kar smo na naši spletni strani napovedali ob koncu tedna, je postalo uradno. Mura je v torkovem jutru potrdila, da si je črno-beli dres nadel tudi 23-letni hrvaški vezist Edin Julardžija, ki je sezono začel pri Sarajevu. V Fazaneriji bo imel do konca sezone status posojenega igralca prvoligaša iz prestolnice Bosne in Hercegovine, Sobočani imajo možnost odkupa pogodbe. Je otrok zagrebškega Dinama, v modrem dresu je debitiral tudi v članski konkurenci, nakar je igral še za Slaven Belupo, Šibenik, Gorico in Domžale, kjer pa je ostal zgolj dva meseca in zbral pet nastopov, saj sta ga ob odhodu iz Kamniške Bistrice na Koševo povabila Simon Rožman in Senijad Ibričić,

Ponovimo, da ga je širša javnost spoznala v nadvse nadarjeni zagrebški generaciji, ki je nase opozarjala v ligi prvakov za mlade. Člana hrvaških mlajših reprezentančnih selekcij je proslavila 'panenka', ki si jo je pred štirimi leti drznil izvesti proti Bayernu, ko so bili 'zagrebški fakini' v osmini finala po izvajanju najstrožjih kazni uspešnejši od bavarskega velikana.

"Veseli smo, da smo dobili profil igralca, kakršen je Edin. Verjamem, da bomo z njim uspeli okrepiti zvezno vrsto, ki je izjemno pomembna za vsako ekipo. Že v preteklosti je kazal velik potencial in želim si, da bo to znal pokazati tudi v našem dresu. Verjamem, da bo pripomogel k dvigu kakovostne ravni igre naše ekipe," je dejal generalni direktor Agron Šalja.

"Vesel sem, da sem prišel v Muro. Pred nami je sezona, od katere veliko pričakujemo in v kateri imamo visoke cilje. Ekipa je dobra, spremljal sem igre Mure, vstop v sezono je bil dober. V kratkem času, ko sem bil član Domžal, sem spoznal ta stadion, všeč mi je ozračje, všeč so mi navijači, ki so zelo strastni. Ponudbo Mure sem sprejel z obema rokama, želim se dokazati in ekipi pomagati do čim boljših rezultatov," pa je po sklenitvi dogovora povedal Edin Julardžija.