© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.08.2024 09:35:27

Kakšen spektakel bi to bil! Maribor se lahko v Evropi pomeri z angleškim velikanom, Olimpija z nekdanjim trenerjem

Grega Wernig

Danes ob 14. uri bo opravljen žreb zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.

Po izpadu Brava proti Zrinjskemu so v evropskih tekmovanjih ostali še trije slovenski klubi. Celjani bodo igrali v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa, Maribor in Olimpija pa v 3. krogu konferenčne lige. Večna tekmeca že ta teden čakata prvi tekmi (Maribor se bo pomeril z Vojvodino, Olimpija pa z moldavskim Šerifom), hkrati pa bosta dobila tudi že morebitnega tekmeca v zadnjem krogu kvalifikacij. 

Evropska nogometna zveza je skrčila seznam pred žrebom, Mariboru lahko ples kroglic med drugim nameni londonski Chelsea. Poleg angleškega velikana so možni nasprotniki še zmagovalci naslednjih parov: Iberia Tbilisi (Gru) – Istanbul Basaksehir (Tur), Mlada Boleslav (Češ) – Hapol Heer Sheva (Izr), Ilves Tapmere (Fin) – Djurgarden Šve), Molde (Nor) – Cercle Brugge (Bel)

Olimpija pa bi se lahko v primeru napredovanja lahko srečala celo z ekipo nekdanjega trenerja Zorana Zeljkovića, ki vodi latvijsko Audo (če bo tudi on napredoval, seveda). Možni nasprotniki Olimpije so zmagovalci naslednjih parov: Botev Plovdiv (Bol) – Zrinjski (BiH), Ararat Armenia (Arm) – Puskas Akademija (Mad), St. Mirren (Ško) – SK Brann (Nor), Auda (Lat) – Drita (Kos), Rijeka (Hrv) – Elfsborg (Šve).