© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.07.2024 09:53:07

Odmevna okrepitev v Celju! K državnim prvakom se je preselil tale tale slovenski dragulj!

Profimedia

V Celju so predstavili naslednjega novinca.

Slovenski prvak je pripeljal še enega obetavnega Slovenca. Celje se je dogovorilo za prihod 20-letnega Sama Matjaža iz Interja, kar je klub medtem tudi že potrdil.

Osrednjemu branilcu je s 1. julijem potekla pogodba z italijanskim velikanom, ki je Matjaža leta 2021 iz grosupeljskih Brinj pripeljal za 400 tisoč evrov odškodnine. Priložnost za podpis pogodbe z reprezentantom mlajših reprezentančnih selekcij pa je izkoristilo Celje. Bo to okrepitev za prvo ekipo Celja ali naložba za prihodnost? Pokazal bo čas.

Matjaž, nekdanji član Brinje Grosuplje, je z mlajšimi selekcijami modro-črnih uspešno nastopal v ligi Primavera 1 in se v sezoni 2021/22 veselil naslova prvaka. V sezonah 2022/23 in 2023/24 je skupno zbral 33 nastopov, v lanski pa se podpisal pod zadetek UEFA Youth League, ko je v polno meril na tekmi proti Real Sociedadu. 190 centimetrov visoki branilec ima na svojem računu tudi 14 nastopov za mlajše izbrane vrste Slovenije. 

"Občutki po vrnitvi v Slovenijo so pozitivni. Komaj čakam, da bom lahko izkusil prvoligaške zelenice in da z ekipo dosežemo vse zastavljene cilje. V Italiji sem osebnostno moral hitreje odrasti, hitreje dojemati stvari in se prilagoditi na novo okolje, v nogometnem smislu pa sem se naučil borbe za vsako igralno minuto. V Celju obdobje prilagajanja ne bo tako dolgo, saj veliko fantov že poznam od prej, veliko lažje bo komunicirati. Za prihod v Celje sem se odločil, ker je klub v vzponu na najvišji nivo. Gre za urejeno okolje, z jasnim ciljem in ambicijami. Kratkoročni cilji so povezani z najboljšo obrambo lige, dolgoročni pa dvojna krona in uspeh v Evropi," je Matjaž povedal na klubski spletni strani.