© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
23.07.2024 12:55:30

Razkrivamo: Vodstvo Olimpije prižgalo rdečo luč! Timi Max Elšnik ni naprodaj!

Profimedia, alesfevzer.com

V prestopni sagi Timija Maxa Elšnika prihaja do novega preobrata. Prvi mož ljubljanskega kluba Adam Delius zatrjuje, da kapetan Olimpije letos ne bo zapustil zmajevega gnezda.

Po prvi tekmi na evropskem prvenstvu si je prislužil nekaj kritik; bil je med tistimi, ki jih noge ob prvem stiku z odrom velikega tekmovanja niso zares ubogale. Zagotovo je svoje naredila kulisa, morda pa je Timi Max Elšnik še bolj kot kdo drug pritisk velikega tekmovanja začutil tudi zaradi svojega klubskega statusa.

Če se je njegova reprezentančna pot v kvalifikacijah za Euro začela na klopi za rezervne igralce, končala pa trdno v udarni enajsterici Matjaža Keka, je bila zgodba na klubskem odru v pretekli sezoni nekoliko obrnjena. Začela se je spektakularno, zgodovinsko, ko je imel glavno besedo na dveh ključnih tekmah z bolgarskim Ludogorcem, končala pa precej bolj klavrno, brez ubranitve naslova, brez lovorike.

Bržčas sta sijajni predstavi, ki sta Olimpijo popeljali v evropsko jesen, predstavljali idealno odskočno desko, da Elšnik zapusti domače zelenice in se vrne v tujino, a vrata zmajevega gnezda so ostala zaprta. Med sezono je bilo očitno, da Zlatoličan večkrat ni našel pravega motiva v zeleno-belem, hkrati pa je vselej zablestel, ko si je nadel dres z državnim grbom. In v luči tega je pomembnost nastopov na Euru za prihodnost njegove kariere le še naraščala. »Bil bi nor, če bi se za nov klub odločil pred Eurom,« je pred začetkom prvenstva stare celine dejal 26-letni vezist. Težko mu je bilo oporekati.

Prehitra napoved sklenjenega posla
Že pred začetkom evropskega prvenstva so pri Olimpiji odločno zatrdili, da se bodo v novo sezono podali brez kapetana – Elšnik je nad izjavo poslovnega direktorja Igorja Barišića v nedavnem pogovoru za Sportklub sicer izrazil začudenje, a zdelo se je neizbežno, da bo 26-letni vezist v novo sezono dejansko vstopil v drugi klubski sredini. No, tako se je zdelo.

V zadnjih dneh oziroma tednih se je na vratih ljubljanskega kluba izmenjalo kar nekaj zainteresiranih klubov. Poročali smo o zanimanju tako splitskega Hajduka kot zagrebškega Dinama, poročali smo o odpravi direktorjev, ki jo je v Ljubljano poslala italijanska Pisa. In v ponedeljek je s konkretno ponudbo v ospredje stopila še beograjska Crvena Zvezda.

Srbski mediji so zelo konkretno pisali o tako rekoč že sklenjenem poslu z odškodnino v višini poldrugega milijona evrov z dodatnim polmilijonskim bonusom. Namigovali so, da bo Slovenec že konec tedna predstavljen na kultni Marakani, a opozarjali smo, da vodilni možje Olimpije še niso prižgali zelene luči. Ko smo se obrnili na predsednika ljubljanskega kluba, smo dobili potrditev in še več od tega.

5425c95a19370acdf37b4a850ae40489.jpeg

Cilj je Evropa in Timi je ključ
"Ne bom prodal Timija Maxa Elšnika," je jasno in glasno naš pogovor začel prvi mož zmajev Adam Delius in nato pojasnil: "Naš cilj je ponovno nastopiti v skupinskem delu konferenčne lige in tudi tam vknjižiti nekaj dobrih rezultatov. Iz tega razloga ne moremo prodati Timija."

Delius je potrdil, da je najbolj konkretno zanimanje pokazala Pisa. "Drži, da sem se pogovarjal s predstavniki Pise, ampak povedal sem jim enako, kot zdaj govorim vam. S kom drugim se jaz osebno nisem pogovarjal, Goran Boromisa mi je predstavil zanimanje nekaterih drugih klubov, a sem tudi njemu sporočil končno odločitev," ostaja neomajen nemški poslovnež. Spomnimo; pogodba, ki jo je Timi Max Elšnik podpisal pred dvema letoma, se izteče ob koncu aktualne sezone.

Če ne bo novega preobrata, bo Elšnik zeleno-belo opravo tako znova nadel v četrtek, ko v okviru drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Stožice prihaja ukrajinska Polisja. "Moramo se boriti za dobro tega kluba in slovenskega nogometa nasploh. Tako kot to počnejo ostali predstavniki v evropskih tekmovanjih. Slovenska reprezentanca je s svojimi sijajnimi predstavami na Euru evropsko javnost opozorila na slovenski nogomet, zdaj morajo ta voz naprej povleči še klubi," je zaključil Delius.

Timi Max Elšnik ob 100. nastopu za Olimpijo v vseh tekmovanjih.