© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
12.07.2024 16:39:31

Rogaška je spet glasna. Tega ne bomo dovolili, odvetnik že pripravlja dokumentacijo! Mislim, da jim je skopal globoko jamo ...

Martin Metelko

Igralcem, ki so enostransko prekinili pogodbe, bodo oporekala registracije za nove klube.

Di Mateo Lovrić se je pridružil že začetku priprav pod taktirko Oliverja Bogatinova, a so na Bonifiki njegov prihod potrdili šele pred kratkim, hrvaški vezist je obljubil dveletno zvestobo. "Po prekinitvi sodelovanja z NK Rogaška prihaja v Koper kot prost igralec," so ob tem zapisali rumeno-modri. Štiriindvajsetletni hrvaški vezist je pogodbo s črno-belimi, ki bodo v prihajajoči sezoni igrali v četrtem kakovostnem razredu tekmovanja, prekinil enostransko. In nikakor ni edini, zaradi česar novo vodstvo kluba iz zdraviliškega mesta, ki mu znova (še naprej) predseduje Bojan Jeršečič, ne sedi križem rok. "Približno polovica prekinitev je bila sporazumnih, ostale enostranske," je dejal športni direktor Nino Ivačič in v nadaljevanju razkril, da so brez dogovora novim izzivom naproti odšli še Patrik Mijić, Oliver Kregar, Rok Pirtovšek, Luka Kambić, Antonio Majcenić, Jan Majcen, Rene Rantuša Lampreht, Thalisson in Vice Baždarić.

Da bi odšli na takšen način, se v Rogaški Slatini ne strinjajo. "Ščitili bomo interese kluba, pot je samo ena. Za igralce, ki so prestopili v slovenske klube, je to Arbitražna komisija NZS, za tiste, ki so odšli v tujino, pa Fifa. Prek pooblaščenega odvetnika pripravljamo potrebno dokumentacijo. Vse enostranske prekinitve bomo prijavili pristojnim organom. Po določenih mnenjih, ki smo jih dobili tudi na NZS, smo prepričani, da bomo na arbitraži uspeli. Krovna organizacija nam je denimo pritrdila, da bi v četrti ligi prav tako lahko imeli profesionalne pogodbe. Oziroma da bi tiste, ki so bile veljavne v prvi ligi, morale veljati tudi v četrti. Zveza je celo zapisala, da so ne glede na rang, v katerem klub nastopa, te pogodbe veljavne," je povedal Nino Ivačič in pristavil: "Igralci so se sklicevali na to, da v četrti ligi niso veljavne. Vsi so na klub poslali takšen dopis. Nekdo jim ga je očitno sestavil. Sklepam, da Spins, ampak mislim, da je s tem načinom prekinitve igralcem skopal kar globoko jamo."

Kot je naš sogovornik omenil uvodoma, vse prekinitve niso bile enostranske. "Stališče kluba je bilo, da z vsemi igralci sklenemo prekinitev. Da dosežemo dogovor. Z nekaterimi smo, večina teh, ki so se odločili za enostransko prekinitev, pa sploh ni prišla na pogovor. Razumljivo je, da klub brani svoj interes, in skozi arbitražo ga bo tudi uveljavil," je poudaril Nino Ivačič.
So tisti, ki so sklenili sodelovanje z igralci Rogaške, potemtakem lahko vsaj malce na trnih? "Gre za precej podobno zadevo, kot je bil primer Jaka Čuber Potočnik v Olimpiji. Tudi tam je igralec enostransko prekinil pogodbo in odšel v Köln, posledice so znane. Slovenske klube in agente igralcev smo dobronamerno obvestili, da naj se najprej obrnejo na nas, da dosežemo sporazum in jih šele potem registrirajo. Nekateri so to upoštevali. Recimo Celje, ki zaradi previdnosti ni registriralo Patrika Mijića, čeprav mislim, da so bili dogovorjeni o vseh podrobnostih sodelovanja. Ni hotelo tvegati, na drugi strani pa sta Domžale in Koper, ki opozorila nista upoštevala. Ob tem moram povedati, da Rogaška nobenemu slovenskemu klubu ne želi nič slabega. Nikogar ne bomo prijavili, temveč bomo prijavili le igralce in potem bo arbitraža odločila, kako in kaj. A če bo odločila v našo korist, bodo posledice kakopak tudi za njih," je odvrnil športni direktor nekdanjega prvoligaša iz Rogaške Slatine.