© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
09.07.2024 09:11:45

Razkrivamo, koliko je Koper dobil za Vešnerja Tičića in kaj je Ante Guberac odgovoril malezijskemu milijonarju

alesfevzer.com

Razgibano dogajanje na Bonifiki.

Napovedi so se uresničile, Luka Vešner Tičić je tudi uradno posla nekdanji igralec Kopra. Kariero bo nadaljeval med rusko elito v klubu Pari iz Nižnega Novgoroda, ki mu je obljubil zvestobo do leta 2027.

Ante Guberac je s sklenjenim poslom zadovoljen. "Odškodnina je med 500 tisoč in milijon evrov," je razkril. "V pogodbi so prav tako določeni bonusi, za katere sem prepričan, da se bodo uresničili, zagotovili smo si tudi delež od naslednje prodaje. Gotovo se bo zgodila hitro, saj gre za igralca, ki vseskozi napreduje. Njegove sposobnosti so izjemne. Pred njim so velike stvari, boste videli," je pristavil prvi mož prvoligaša iz Slovenske Istre. Luko Vešnerja Tičića bodo na Bonifiki nedvomno nadvse pogrešali, ampak usoda slovenskih klubov je pač takšna, da so za preživetje ali nemoteno delovanje prisiljeni prodajati …
To bi morda lahko spremenil kakšen bogat vlagatelj in ni skrivnost, da se tudi Koprčani z njim spogledujejo že kar nekaj časa. Zanimanje za prihod v pristaniško mesto je pokazal malezijski poslovnež Tony Tiong, sicer nečak malezijskega milijarderja Tionga Hiewa Kinga, ki ga je Forbes leta 2018 uvrstil na 1999. mesto lestvice najbogatejših zemljanov. V preteklem obdobju je bilo opravljenih kar nekaj pogovorov, vmes je vse skupaj malce potihnilo, zdaj pa je videti, da se je zgodba medtem razpletla. "Ponudba ni zadovoljila naših pričakovanj. V tem trenutku ni realno, da bi vstopil v klub," je povedal Ante Guberac. O podrobnostih ni želel govoriti, a gotovo je dodatno previden ob spoznanju, da je Tony Tiong pri zahodnih sosedih kot lastnik Ancone za seboj pustil pogorišče. Klub je zaradi dolgov in finančne nediscipline ostal brez licence za tekmovanje v serie C.