© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.06.2024 17:28:42

Slovenski prvaki potrdili novo okrepitev! V Celju je najboljši podajalec lige! Iz Ljubljane prihaja ...

Martin Metelko

Prestop, ki smo ga na naših straneh napovedovali že pred dnevi, je danes dobil tudi uradno potrditev. Celjani se ta teden mudijo v Kranjski Gori, kjer bodo opravili z večjim delom priprav na novo sezono.

Prvi preizkus novega tekmovalnega obdobja prihaja že 10. julija, ko se bodo slovenski prvaki v prvem krogu kvalifikacij za elitno ligo prvakov pomerili z estonsko Floro iz Tallina. Damir Krznar ni skrival želje, da želi že pred uvodno tekmo okrepiti kader in v sistem vpeljati nekaj pomembnih okrepitev.

Eno takšnih zagotovo predstavlja Matija Kavčič, ki je danes tudi uradno postal nogometaš Celja.

"Najboljši asistent slovenskega državnega prvenstva v 2023/24 bo v novi sezoni s svojimi podajami zalagal celjske napadalce. Levi bočni branilec, nazadnje član Brava, za katerega je zaigral na 104 obračunih, je nogometno odrasel v mladinski šoli ND Gorica. Prve članske izkušnje je v sezonah 2016/17 in 2017/18 nabiral na posoji pri Brdih, nato pa zasedel svoje mesto na levi strani obrambe novogoriškega kluba. Za klub iz mesta vrtnic je zbral 73 nastopov, nato pa se poleti 2021 preselil v Bravo," so zapisali na uradni strani kluba.

Kavčič, ki ima za sabo tudi dva nastopa v mlajših selekcijah slovenske izbrane vrste, januarja pa je dočakal tudi vpoklic Matjaža Keka, je z grofi sklenil pogodbo do 30. junija 2027.

"Prihod v Celje pomeni korak naprej v moji karieri. Za menoj je dobra individualna sezona, kar me navdaja s samozavestjo, da se lahko tudi v Celju pokažem v dobri luči. Moja pot v slovenski ligi je šla postopoma navzgor, zdaj pa sem v klubu, ki se bo vsako sezono odkrito boril za naslov državnega prvaka. V takšnem okolju si igralci želimo biti, saj je ambicioznost tista, ki te žene k temu, da vsak dan napreduješ. S prilagajanjem na novo sredino in nove soigralce ne bo težav, saj se z veliko večino poznamo iz predhodnih obračunov v prvi ligi. V novi sezoni bo zagotovo dodaten izziv predstavljala Evropa, kjer si želimo priti čim dlje. Komaj čakam, da bo šlo zares," je za klubsko stran povedal 26-letni branilec.