© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
20.05.2024 12:24:27

Rogaška brez licence za prihodnjo sezono, po zmagi v Murski Soboti iz kluba sporočajo: Mar je kdo bolj ...

Martin Metelko

Po pokalnem slavju je Rogaška še drugič v kratkem času zmagala v Fazaneriji in si zasluženo zagotovila obstanek med prvoligaši. Navijači Mure so upali, da bodo njihovi ljubljenci na zadnji tekmi vsaj malce popravili okus po klavrni sezoni, toda varovanci Tončija Žlogarja jim niso ustregli. Bili so slabi, v prvem polčasu obupni, razočaranje pa temu primerno.

Stanje duha pri gostih je bilo seveda povsem drugačno, črno-beli iz zdraviliškega mesta, ki so se tokrat predstavili v modri opravi, so se veselili obstanka. "Odlična predstava z naše strani. Pravi odgovor v pravem trenutku. Po pokalni preizkušnji in zgoščenem ritmu smo bili res povsem na tleh. Na nekaj tekmah nismo bili pravi, toda tokrat so fantje pokazali pravi obraz. Šli so 'na glavo'. Vedeli smo, da moramo zmagati, da se lahko zanesemo samo nase. Na koncu sta nam tudi rezultata na preostalih dveh igriščih šla na roko, ampak lepo je, da smo si z zmago zagotovili obstanek. To se neprecenljivi trenutki za Rogaško in zgodovinski uspeh," je povedal Oskar Drobne.

V zadnjem času se veliko dogaja tudi okrog igrišča. Klub je na prvi stopnji ostal brez tekmovalne licence za prihodnjo sezono. "S tem se sploh nočemo obremenjevati," je bila prva misel trenerja Rogaške, sledil je zanimiv dodatek: "Karte imajo v rokah veliki fantje, mi pa okrog licenciranja ne vidimo nobenega problema. Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnji sezoni del prvoligaške druščine. Mar je kdo bolj popestril prvo ligo kot mi? Mislim, da ne. Prva liga potrebuje takšna okolja. Včasih mogoče tudi najbolj jezikavo okolje. Veste, kakšno je vzdušje na našem stadionu, navijači nas spremljajo tudi na gostovanjih. Mesto je nogometno, Rogaška si preprosto zasluži prvo ligo."