© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2024 19:23:59

NZS postregla z novimi pojasnili! V teku disciplinski postopek, takšnega primera v Sloveniji še ni bilo!

alesfevzer.com

Hud navijaški incident na nedeljski tekmi Mure in Maribora ostaja osrednja tema javne razprave na sončni strani Alp. Nepremišljena poteza, v kateri je pirotehnično sredstvo poškodovalo kar sedem članov prekmurskega kluba, je že zdavnaj presegla okvire športa, na incident so se odzvali tudi številni politiki, za nova pojasnila pa je poskrbela tudi krovna nogometna organizacija. Na Nogometni zvezi Slovenije poudarjajo, da gre za precedenčni primer.

Novo izjavo za javnost prilagamo v celoti.

"Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.

Na NZS smo v preteklosti posvečali veliko pozornosti varnosti na nogometnih dogodkih, zaradi zadnjega incidenta pa bomo ponovno izpeljali posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah, ki smo ga organizirali že večkrat. Kakorkoli, za reševanje problematike je potrebno sodelovanje vseh deležnikov, tako s strani države, kot tudi klubov in navijačev. NZS sama na tem področju ne more narediti veliko.

Še enkrat želimo poudariti, da ima NZS ničelno toleranco do nasilja in dogodek v Murski Soboti najstrožje obsojamo. Žal nam je za vse, ki so bili v incidentu kakorkoli prizadeti. Obenem gre za precedenčni primer, saj se je prvič v Sloveniji zgodilo, da tekma ni bi bila dokončana, zato je odločitev disciplinskega sodnika pomembna tudi za prihodnost.

Skozi disciplinski postopek Nogometne zveze Slovenije bo disciplinski sodnik ugotavljal vse povezano z dogodkom v okvirjih, ki jih predvidevajo disciplinski predpisi NZS. Kazensko in odškodninsko odgovornost pa bodo ugotavljali pristojni državni organi."