© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.01.2024 20:08:02

Turčijo bodo zapustili z grenkim priokusom: Sliši se noro, a nogometašem Mure se je danes zgodilo tole!

Grega Wernig

Nogometaši Mure so danes odigral svojo zadnjo pripravljalno tekmo v Turčiji.

Njihov nasprotnik je bil ruski klub Arsenal iz Tule, dvoboj pa je zaznamoval neljubi dogodek, zaradi katerega je bil predčasno končan.

Trener Vladimir Vermezović proti peti ekipi ruskega drugoligaškega tekmovanja na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Raduha, Kous, Sadriu, Proleta, Maruško, Ščernjavič, Brkić, Cottrell, Antolin, Jovićević in Maroša.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov in tudi brez izrazitih priložnosti. Muraši so na začetku tekme po levi strani preko Ščernjaviča in Cottrella lepo izigrali nasprotno obrambo, a je v zaključku zmanjkalo konkretnosti. Iz prostega strela je mimo vrat meril Antolin, v zadnji minuti pa se je ob strelu Išhana izkazal Raduha.

V 74. minuti so imeli črno-beli dve lepi priložnosti za zadetek. Najprej se je sam pred gostujočim vratarjem znašel Jovićević, a je iskal podajo na drugo vratnico, kmalu za tem pa je Cottrell sam krenil proti vratom, a meril mimo cilja.

Potem pa je prišla 85. minuta, ki je postregla z zelo nenavadnim prizorom. Glavni sodnik dvoboja je dosodil enajstmetrovko za Muro, toda Rusi se niso strinjali s to odločitvijo in so meni nič tebi nič odkorakali z igrišča. Več kot očitno niso želeli vknjižiti morebitnega poraza, čeprav je šlo samo za pripravljalno tekmo.