© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.12.2023 09:05:00

Ante Šimundža odločno pred večnim derbijem: "Naš cilj je, da se Olimpija ..."

Drago Wernig - TAKA

Štirinajst točk zaostanka za prvim mestom, na katerem je Celje. Devet točk minusa v primerjavi z jutrišnjim tekmecem, Olimpijo, ki zaseda drugo mesto na prvenstveni lestvici. Čeprav smo šele v 17. krogu, torej niti ne na polovici nove sezone, se zdi, da je za vijoličaste tokratni večni derbi že tekma za biti ali ne biti. Mariborčani nujno potrebujejo zmago, tega se zavedajo tudi sami in odločno napovedujejo boj za tri točke.

Šestnajstkratni slovenski državni prvaki pred večnim derbijem, ki bo na sporedu danes ob 15. uri, nimajo prevelikih težav s poškodbami. Šimundža bo tako imel na voljo velik izbor nogometašev. In če je Blaž Vrhovec izpostavil Ruia Pedra kot glavno nevarnost za mariborska vrata ter kot nogometaša, ki ga morajo, kakor vedo in znajo, vijoličasti zaustaviti, se njegov trener s tem vprašanjem ni preveč obremenjeval. »Kako zaustaviti Ruia Pedra? Kako pa lahko oni ustavijo Jakupovića, Kolarja, Iličića?« je odgovoril enemu izmed novinarjem s protivprašanjem. »Naš cilj je, da se nasprotnik v Ljudskem vrtu ne počuti dobro. In navadno se ne. Tudi tokrat je naš cilj ta, da se Olimpija pri nas ne bo počutila dobro,« je še dodala legenda vijoličastih.

Maribor je v tej sezoni na tekmah proti konkurentom za naslov prvaka zares slab. Dvakrat je izgubil proti Celju, izgubil je tudi prvi večni derbi, prav tako kot prvi obračun proti Kopru. Nič od štiri za zdaj torej. Ima Šimundža recept, kako dobiti te najtežje tekme? »Če bi obstajal recept, bi si ga napisali in se ga držali. Z moje strani ne bi bilo pošteno, če bi zdaj gledal na celotno sezono. Proti Celju si po mojem mnenju nismo zaslužili poraza,« je skomignil z rameni mariborski trener, ki je do zdaj odigral zgolj en derbi, prejšnje tri je vodil Damir Krznar.