© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.11.2023 16:32:45

Drama v Grosupljem! Olimpija v 90 minutah igre ni uspela premagati drugoligaša, odločile so enajstmetrovke!

Luka Vovk

Branilci naslova v zahtevnih razmerah niso našli poti do nasprotnikove mreže.

Nogometaši Olimpije so danes odprli še boje na tretji fronti letošnje sezone. Zmaji v pokalu Slovenije branijo naslov, na prvi stopnički pa so se soočili z drugoligaško ekipo NK Brinje Grosuplje.

Še preden sta nanjo stekli obe zasedbi, je bilo jasno, da je zelenica stadiona Brinje Grosuplje že videla boljše čase. Precej boljše čase. Blatne zaplate so bile vidne na daleč in nobenega dvoma ni bilo, da bodo iz minute v minuto le še rasle. Obilno deževje, ki v teh dneh vztrajno kroji skoraj vse, kar se dogaja na sončni strani Alp, je praznik nogometa v Grosupljem najprej postavilo pod vprašaj, nato je gostitelje prisililo v iskanje zasilnih rešitev, na koncu pa je nebo kljub vsemu pokazalo nekaj milosti. Dovolj, da je igrišče ob Grosupeljščici vsaj približno 'obdelalo' odvečno vodo, in dovolj, da je težko pričakovani pokalni dan na severozahodu Dolenjske zaživel - vsaj približno - v pravi obliki.

Prevetrena zasedba branilcev pokalne lovorike - v primerjavi z zadnjo udarno enajsterico zmajev se je ponovilo eno samo ime, Denis Pintol - se je v uvodnih minutah razmeroma dobro spopadla z zahtevnimi pogoji, si z visokimi podajami, ki so predstavljale še najbolj zanesljiv vir priložnosti, pripravili nekaj obetavnih situacij, a pravega zaključka ni bilo. Z roba kazenskega prostora je dvakrat nevarno poskušal Diogo Pinto, a je Urban Trobec, komaj 18-letni čuvaj domače mreže, pokazal, da bodo aktualni prvaki potrebovali še nekaj dodatnega truda, če želijo priti do prvega zadetka, ki bi v danih razmerah pomenil ogromno.
Hkrati je bilo ves čas jasno, da so v teh istih razmerah tudi napake zmajev samo vprašanje časa in prostora. Proti vratom Denisa Pintola so tako na navdušenje domačih navijačev nekajkrat nevarno krenili tudi napadalci drugoligaške zasedbe, največ preglavic je ljubljanski obrambi povzročal visokorasli Aleks Stojaković. Zadetkov ni bilo, čas pa je (izključno iz zornega kota zmajev) neizprosno tekel naprej.

Obe mreži sta mirovali vseh 90 minut igre, na koncu pa so o potniku v naslednji krog pokalnega tekmovanja odločale enajstmetrovke. V prvi seriji sta bila izvajalca uspešna, v drugi pa je Ivan Makovec žogo poslal preko vrat Denisa Pintola. Domači vratar se je takoj zatem izkazal še z obranjeno enajstmetrovko Davidu Sualeheju, a mu je v četrti seriji odgovoril tudi Denis Pintol, ki je zaustavil poizkus Jureta Pergerja. Saar Fadida je izkoristil prvo zaključno žogico in Olimpijo kljub velikim mukam popeljal v naslednji krog pokala Slovenije.