© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.10.2023 07:10:27

Kdo je kriv za nov 'kiks' Olimpije? Trener Zeljković poudarja: "Edina stvar, ki me veseli, je to ..."

alesfevzer.com

Olimpija je doživela novo razočaranje.

Kot da poraz na Ferskih otokih ne bi bil dovolj, so nogometaši Olimpije doživeli še eno zaušnico: na domačem igrišču so le remizirali proti Aluminiju (0:0) in se tako vse bolj oddaljujejo od vrha lestvice, na katerem še vedno kraljujejo Celjani. 

Trener Zoran Zeljković je po tekmi skušal najti 'krivca' za novo slab(š)o predstavo svojih varovancev: "Želeli smo prevladovati v posesti in si na ta način ustvarjati priložnosti, a je bilo slednjega premalo. Bili smo premalo nevarni, igrali smo prepočasi, veliko je bilo nepotrebnih dotikov in tehničnih napak. Majhno vlogo tukaj odigra tudi igrišče, precej večjo pa mi. Jasno je, da trenutno nismo zadovoljni, a moramo vztrajati. Verjamem, da lahko s trdim delom pridemo na želeno raven. Ne bi rekel, da se je čutil vpliv tekme na Ferskih otokih. Evropa in prvenstvo sta dve ločeni zgodbi in v tem ne želim iskati izgovorov. Neprijetno je, ko izgubiš, ampak to ne sme biti razlog, da tudi na naslednji tekmi nisi pravi."

Slovenski strateg, ki je na klopi nasledil Portugalca Joaa Henriquesa, pa je kljub razočaranju našel svetlo točko predstave svojih varovancev: "Edina stvar, ki me veseli, je to, da danes nismo prejeli zadetka. Vse drugo mora biti bolje in verjamem, da je lahko bolje. V nogometu je najtežje dati gol. Na zadnjih dveh tekmah nam to ni uspelo, čeprav smo prišli v določene situacije, ko bi morali odreagirati bolje. Realizacija zagotovo ni dobra, po drugi strani pa menim, da bi si morala Olimpija z igro ustvarjati še več priložnosti. Tukaj imamo še veliko dela."

Ljubljančane v četrtek, 2. novembra čaka pokalni obračun z Brinjem, v nedeljo, 5. novembra pa gostujejo pri vodilnih Celjanih.