© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.09.2023 08:20:33

Henriques bentil nad NZS, zdaj pa dobil odgovor! Zveza pojasnila, zakaj takšna odločitev, tukaj imate vse!

alesfevzer.com

Zveza se je odzvala na besede trenerja Olimpije, ki je prepričan, da termin za tekmo Bravo - Olimpija ni bil pravi.

Olimpija se je konec prejšnjega tedna pomerila s sosedi iz Spodnje Šiške, z gostovanja pa so se zmaji vrnili z nepričakovanim porazom. Neuspehu so botrovale številne napake, ki so jih gostitelji znali kaznovati z zadetkom, trener zmajev Joao Henriques pa je s prstom pokazal tudi na zvezo.

"Na Nogometni zvezi Slovenije se bodo morali odločiti, kaj si želijo od te lige. Kdor je delegiral tekmo danes ob 13. uri, nas želi ubiti. V sredo smo imeli tekmo ob 16:30 proti Lilleu, vrnili smo se domov ob polnoči. Danes pa smo imeli tekmo že ob 13. uri. Torej niti 72 ur kasneje … Jutri je na sporedu zgolj ena tekma, pa še ta šele ob 20:15!? Ne vem, kaj želijo od nas? Kaj poskušajo narediti Olimpiji? Ne vem … Ljudje, ki so zadolženi za delegiranje tekem, izpostavljajo naše igralce nevarnosti. Prišle bodo poškodbe ..." je med drugim bentil Henriques.

Na nogometni zvezi Slovenije niso ostali tiho, tukaj pa je pojasnilo za vse tiste, ki so bili prepričani, da bi lahko bilo tudi drugače.

"Tekma med Bravom in Olimpijo je bila delegirana povsem v skladu s siceršnjimi praksami glede delegiranja tekem. Gre za zgoščen ritem in v takšnih primerih praviloma sledimo kontinuiteti sobota-sreda-sobota oziroma nedelja-četrtek-nedelja, vse odločitve pa sprejmemo v sodelovanju z obema TV-hišama, ki predvajata tekme Prve lige Telemach. Pri vsakem delegiranju je potrebno upoštevati ogromno različnih omejitev in okoliščin, tako je bilo tudi v primeru tekme med Bravom in Olimpijo. Na koncu smo se odločili za 13. uro v soboto, saj je naslednja tekma Brava že v sredo, medtem ko tekem v poznopopoldanskih ali večernih urah v Šiški žal ne morejo gostiti," je sporočila NZS.