© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.09.2023 08:09:24

Veliki intervju s Šulerjem: Kako varna je Krznarjeva služba? Kaj bo z Iličićem? Zahovićeve kritike?

Drago Wernig - TAKA

Trenutek se nam je zdel ravno pravšnji.

Po odstranitvi Josipa Iličića iz prve ekipe, po porazu v večnem derbiju, po porazu pred tem proti Celju, po štirih tekmah brez zmage v prvenstvu in po nujnem sestanku upravnega odbora se je vprašanj za Marka Šulerja nabralo malo morje. V več kot uri in pol trajajočem intervjuju je snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo govoril o najaktualnejših temah. O Iličiću, Krznarju, Zahovićevih kritikah, upravnem odboru. Pa tudi o Ishaqu Rafiuju. Sam je večkrat poudaril tudi konkurenta, Celje in Olimpijo, zaradi katerih naslov Maribora ni več samoumeven. Pred vami pa so razmišljanja športnega direktorja o aktualnih zadevah.

Začniva z najbolj aktualno temo: suspenz oziroma odstranitev iz prve ekipe Josipa Iličića. Kako vidite celotno situacijo?
To ni suspenz. Suspenz je kazen, to pa ni kazen. Dejstvo je, da smo želeli narediti nek odziv po derbiju. Tudi Josip je izrazil željo, da želi biti na igrišču takšen, kot je zanj primerno. Rekel je, da se v tem trenutku morda zahteva od njega preveč, da je vse skupaj mogoče nerealno. Zaradi tega smo v dogovoru z njim sprejeli to odločitev. Da mu poskušamo pomagati, umakniti pritisk z njega. Treba je zelo jasno povedati, da kriza rezultatov ni povezana zgolj z Josipom. Dogovorili smo se, tudi njegova ideja je bila, da se enostavno pripravi kondicijsko in fizično na takšno raven, da bo lahko pomagal ekipi.

Govorite o dogovoru, vendar po naših informacijah je bil Damir Krznar tisti, ki se je odločil za odstranitev Iličića.
Damir Krznar je želel reakcijo. Tako od Josipa kot od ekipe. Iličić je imel zelo podobno idejo. Ko stvari niso prave – in trenutno smo v določeni krizi –, moraš reagirati. Josip to razume, zato je tudi to sprejel. Umaknil se je, da se pripravi in začne na igrišču kazati tisto, kar zna.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.