© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2023 18:03:56

Končno so se oglasili v Ljudskem vrtu! Znana je usoda Josipa Iličića! Jojo bo ...

alesfevzer.com

Končno smo dočakali pojasnilo iz Maribora.

Kot prvi smo pisali, da se je trener vijoličastih Damir Krznar odločil, da Josipa Iličića umakne od prve ekipe šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov. Odločitev, ki je izzvala ogromno polemik in sprožila številne odzive. Včeraj zvečer se je tudi na to temo sestal upravni odbor Maribora, iz Ljudskega vrta pa vse do pred nekaj minutami ni bilo nikakršnega pojasnila, kaj se dogaja pod Kalvarijo. 

Zdaj se je to končno zgodilo. V Ljudskem vrtu so potrdili naše pisanje in sporočili, da je Josip Iličić do nadaljnjega odstranjen s treningov prve ekipe in da bo treniral po posebnem programu. 

"Klubsko pojasnilo glede aktualnega dogajanja v Ljudskem vrtu: na trenerjevo pobudo je bila sprejeta odločitev, da bodo v prihodnje aktivnosti moštva potekale brez prisotnosti Josipa Iličića. Do nadaljnjega bo vadil po samostojnem, klubskem programu in ga ne bo med kandidati za nastop na naslednjih tekmah.

Moštvo je imelo po vnaprej predvidenem programu v ponedeljek prost dan, od torkovega popoldneva pa odpiramo novo poglavje delovnega cikla. Vmes so se sestali vsi neposredni udeleženci, ob odkritem pogovoru izmenjali stališča in dorekli prihodnje korake. Trener Damir Krznar je pojasnil razloge za odločitev, športni direktor Marko Šuler potrdil sklep, Josip Iličić začel z delom po samostojnem, klubskem programu z namenom, da doseže želeno stopnjo telesne pripravljenosti.

Vmes je bil v ponedeljkovih večernih urah sklican sestanek upravnega odbora z namenom obveščanja vseh članov o aktualnem stanju. Šlo je za predstavitev celotne situacije in predvidenega načrta glede iskanja izhoda iz rezultatske krize. Enotno mnenje je, da je trenutno najpomembneje, da znova obrnemo rezultatsko krivuljo navzgor in vse moči bodo usmerjene k uresničitvi športnih ciljev.

Pred nadaljevanjem sezone, med katero na kadrovsko sestavo precej vplivajo neprijetnosti s poškodbami, končno tudi spodbudna novica o dopolnitvi moštva. Potrdimo lahko, da se bosta ob ponovnem zboru vadbi s polno obremenitvijo pridružila tudi Hilal Soudani in Marko Kolar," se glasi sporočilo za javnost Maribora.