© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2023 06:52:46

Uau, kakšna pomoč! Sijajna gesta Domžal in Maribora, tako se pomaga kolegom, ki jih je prizadela katastrofa!

alesfevzer.com

Lepa gesta dveh slovenskih prvoligašev.

Ko je v začetku avgusta močno deževje zajelo Sloveniji, ni nihče pričakoval, da bodo posledice tako zelo hude. Sledile so poplave, šele nekaj dni kasneje pa so se pokazale katastrofalne posledice, ki so prizadele številne dele Slovenije. Mnogi so ostali brez strehe nad glavo, prizadeti so bili tudi številni športni objekti po Sloveniji.

V težkem položaju so se znašli predvsem manjši klubi, ki delujejo na tistih najbolj prizadetih območjih, med te pa sodita tudi NK Komenda in NK Mengo 28. Slednjima sta na pomoč priskočila kar slovenska prvoligaša, ki sta se izkazala s čudovito gesto. Več tednov so zbirali sredstva in opremo, zdaj pa so vse to tudi predali.

Predsednik nogometnega kluba Komenda Aleš Marinko ni skrival zadovoljstva, ob tej velikodušni donaciji pa dejal: "Še enkrat več se je pokazalo, da je nogomet več kot le šport. Solidarnost, ki sta jo izkazala NK Domžale z donacijo ter novo opremo in NK Maribor z novo kosilnico, človeka presune. Lahko samo povem, da smo zelo hvaležni za to pomoč po tej naravni katastrofi."

Nadvse zadovoljen je bil tudi predsednik kluba Mengo 28 Boštjan Pivec: "Rad bi se zahvalil Domžalam, vodstvu kluba, ki nam je nesebično priskočilo na pomoč. Ob hudih poplavah so denarna sredstva in nova oprema zares dobrodošli! Gre za nekaj izvrstnega v tem trenutku. Vse skupaj bomo takoj dali v obtok, zato zares hvala Domžalam!"