© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2023 07:32:49

Tukaj so vsi goli! Olimpija poglobila težave Maribora, glejte, kaj se je dogajalo v Stožicah! (video)

Martin Metelko

Olimpija je dobila prvi letošnji večni derbi.

Sobotni več ni derbi je za nami, v Stožicah pa so gledalci videli zmago Olimpije, ki je goste iz Maribora premagala z 2:1. 

Po številnih težavam s poškodbami tako pri enih kot drugih je bila domača zasedba v vlogi favorita in je to tudi upravičila. Olimpija se je z novo zmago vodilnemu Celju, ki ga v nedeljo čaka obračun v Kopru, približala na točko, Marior, ki Olimpije v gosteh ni premagal od septembra 2019, pa zdaj za zeleno-belimi zaostaja za štiri točke.

V začetku 34. minute pa je Olimpija povedla, potem ko je Sualehe podal z leve strani, Rui Pedro pa je žogo z glavo poslal pod prečko za vodstvo z 1:0 in svoj peti gol sezone. Mariborski vratar Ažbe Jug je bil spet v akciji že v 47. minuti po napaki Nemanje Mitrovića in poskusu Ivana Posavca, pozneje se je dogajanje malce umirilo, v 65. minuti pa je vseeno precej boljša Olimpija podvojila prednost, ko je po prostem strelu z desne strani na drugi vratnici z glavo zadel Marcel Ratnik. Štiri minute pozneje je na drugi strani Marin Laušić po podaji z desne strani s strelom z glavo vrnil Štajerce v igro, ki se je malce razživela s streli na obeh straneh, a gledalci več od tega niso videli.