© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2023 01:12:29

Pred večnim derbijem odlične novice za Olimpijo! Poškodba ni prehuda, vrnil se bo predčasno!

Martin Metelko

Na zelenice se bo vrnil hitreje od pričakovanj.

Raul Florucz je v prejšnji sezoni navduševal v hrvaški drugi ligi, avstrijskega krilnega napadalca so pozorno spremljali tudi člani hrvaške elite, že med zimskim prestopnim rokom pa so si njegov prihod zagotovili v ljubljanski Olimpiji.

S svojo prodornostjo in konkretnostjo je 22-letnik hitro prepričal ljubljanske navijače, a je njegov dokončni preboj na slovensko nogometno sceno vsaj začasno prekinila hujša poškodba kolena. Na tekmi 2. kroga 1. SNL proti Rogaški je Florucz stožensko zelenico predčasno zapustil na nosilih.

Kot se je izkazalo kasneje, je prišlo do izpaha pogačice. Joao Henriques se je po prvih preiskavah že sprijaznil, da na Avstrijca ne bo mogel računati najmanj tri mesece, zaradi česar so v zmajevem gnezdu dodatno okrepili položaje krilnih napadalcev, zdaj pa je zdravniška služba poskrbela za bolj optimistične napovedi.

Floruczova rehabilitacija poteka hitreje od načrtovane, invazivni posegi niso bili potrebni, vrnitev na zelenice pa bo tako predčasna. Portugalski strateg na klopi Olimpije je včeraj potrdil, da bi lahko Florucz že zelo kmalu začel s postopnim vračanjem v tekmovalni pogon. Prvi večni derbi sezone bo zanj kljub vsemu prišel prehitro, v nadaljevanju sezone pa bi utegnil biti eden glavnih napadalnih adutov v vrstah zeleno-belih.