© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.08.2023 16:02:57

Kakšna sodniška napaka! NZS je odločil, da se mora tekma med Domžalami in Olimpijo ponoviti!

Luka Vovk

Velika napaka.

V drugem krogu 1. kadetske lige sta se med seboj pomerila Domžale in Olimpija. Zmage s 3:2 so se veselili Ljubljančani, toda Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da bo tekmo razveljavila in ponovila! Drugega ji pravzaprav ni preostalo, kajti glavni sodnik Miha Omejc Burger je v zaključku tekme naredil veliko napako. Pri izidu 3:2 za Olimpijo so namreč imele Domžale v 90. minuti na voljo enajstmetrovko, ki so jo tudi uspešno spremenile v zadetek. A Omejc Burger je videl, da je eden od nogometašev Domžal prehitro stekel v kazenski prostor Olimpije, in sodnik je zadetek razveljavil. 

Do tukaj vse lepo in prav, vse po pravilih. A Omejc Burger je naredil ključno napako, kajti namesto da bi odredil ponovno izvedbo najstrožje kazni, kot velevajo pravila, je visoko v zrak dvignil roko in označil indirekten prosti udarec v korist Ljubljančanov! Gre za bistveno kršitev eksaktnih določil Pravila XIV Pravil nogometne igre, kajti tam jasno piše, da se mora v takšnem primeru enajstmetrovka ponoviti (indirekten prosti udarec bi se dosodil zgolj v primeru, če bi nogometaš Domžal enajstmetrovko zgrešil), zato Nogometni zvezi Slovenije po pritožbi Domžalčanov ni preostalo drugega, kot da tekmo ponovi. Nov termin bo določen naknadno. 

Spodaj si lahko ogledate sporen trenutek tekme, ki so ga na svojem Instagram profilu objavili Domžalčani. Če se vam posnetek ne prikaže, ga lahko vidite tudi TUKAJ