© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2023 13:38:13

Nov vrhunski posel Domžal: Prišel je brezplačno, odhaja za več kot pol milijona evrov!

alesfevzer.com

Domžalčani bodo ostali brez svojega najboljšega nogometaša in svojega prvega strelca. Franko Kovačević je že v Nemčiji, in če bo danes uspešno prestal zdravniški pregled, bo že danes podpisal pogodbo z nemškim drugoligašem Wehen Wiesbaden.

Še v minuli sezoni nemški tretjeligaš bo Domžalam za njihovega najboljšega strelca po naših informacijah odštel več kot pol milijona evrov, kar je za rumeno družino še en v nizu zelo dobrih prestopov, še posebej če vemo, da so Domžalčani Kovačevića dobili brezplačno.

Takoj po prihodu v Domžale je Franko Kovačević zablestel v polnem sijaju. Bilo je na začetku minule sezone. Zgolj dan po podpisu pogodbe z rumenimi je že debitiral v domžalskem dresu. V petem krogu proti Mariboru se je med strelce vpisal že v 9. minuti in pomagal svoji novi ekipi do zmage s 3:2. Zmage, s katero so Domžalčani zapečatili usodo Radovana Karanovića na vijoličasti klopi, še isti dan je namreč 'Žuti' izgubil službo. Zanimivo, preden je podpisal za Domžale, so ljudje, ki skrbijo za Kovačevićevo kariero, slednjega ponudili tudi Mariboru, ki pa se ni odločil za podpis pogodbe z nekdanjim nogometašem Hoffenheima, Pafosa, Cincinnatija, Rudeša, Hajduka, Rijeke, Bjelovarja in Varaždina, če naštejemo vse njegove klube. Tako kot je začel kariero v rumenem dresu, tako jo je tudi nadaljeval. V minuli sezoni je bil strelsko zares odlično razpoložen. Končal jo je z 12 goli na svojem kontu, čemur je dodal še šest asistenc. Glavni trener Domžal Simon Rožman se je znova dokazal kot nekdo, ki zna oživiti kariere kakovostnih nogometašev. In ki zna predvsem napadalno usmerjene nogometaše postaviti na nogometni zemljevid. To je pred Kovačevićem storil že z Ivanom Durdovim, ki je po vsega pol sezone za odškodnino, podobno Kovačevićevi, odšel v Belgijo k Oostendeju, zdaj je to storil še z drugim Hrvatom.

Naveza Ibričić-Rožman, seveda s pomočjo Mateja Oražma, nadaljuje zveneče prestope. Odkar se je nekdanji kapetan Domžal usedel na športnodirektorski stolček rumenih in ustoličil Simona Rožmana, so Domžalčani izpeljali nekaj zares odmevnih prestopov. Mitja Ilenič je odšel v New York City, Durdov kot rečeno v Oostende, Mark Strajnar v Maribor, Enes Alić na Madžarsko, če naštejemo zgolj tiste najodmevnejše. Naslednji je torej Franko Kovačević, ki se vrača v Nemčijo, kjer je že igral v dresu Hoffenheima. Domžale bodo za svojega najboljšega strelca dobile več kot pol milijona evrov odškodnine, Kovačević pa se bo v novem klubu pridružil nekdanjemu napadalcu Olimpije Ivanu Prtajinu. Slednji pri zmajih ni pustil dobrega vtisa, a je zato v Nemčiji zaigral kot prerojen. V minuli sezoni je za Wehen Wiesbaden v tretji nemški ligi zabil kar 15 golov, s čimer je bil tretji najboljši strelec tretje lige in eden najbolj zaslužnih, da je Wehen v tej sezoni novopečeni drugoligaš (v tretji ligi so končali na četrtem mestu in si prek dodatnih kvalifikacij priigrali napredovanje). Nova sezona v drugi nemški ligi se je sicer že začela. Wehen je v prvem krogu doma remiziral z Magdeburgom (1:1), gol za Wehen pa je dosegel – Prtajin.