© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
01.08.2023 14:35:30

Uradno! Mura in velikan potrdila prihod zveneče okrepitve

alesfevzer.com

Enaindvajsetletni vezist v črno-belem.

O tem smo v preteklih dneh že pisali, zdaj je tudi uradno. Mura je v svoje vrste privabila prvega Angleža v klubski zgodovini, v nadaljevanju sezone bo v črno-beli opravi igral 21-letni vezist Ben Cottrell. V Mursko Soboto se je preselil iz Londona, kjer je bil član mlade ekipe Arsenala, angleški velikan je na svoji spletni strani prav tako potrdil prestop.

Novopečeni muraš je veljal za velikega upa topničarjev. V sezoni 2020/21 je debitiral tudi v prvem moštvu na tekmi skupinskega dela lige Europa proti Dundalku, nakar je imel obilo smole s poškodbami. Dvakrat je moral na daljši prisilni počitek, vendar se je le 166 cm visoki nogometaš ob koncu preteklega leta vrnil v tekmovalni ritem. Vsega skupaj je za Arsenalovi ekipi U18 in U21 zbral 86 nastopov, ob tem pa dosegel 18 zadetkov in prispeval 13 asistenc. Član kluba je bil vse od osmega leta starosti, bil je tudi član mlajših selekcij reprezentance Anglije. Za vezista, ki je bil pogosto kapetan zasedbe U21, so pri topničarjih med drugim zapisali, da je bil zgled soigralcem na igrišču.

"Z Arsenalom smo se za prestop pogovarjali kar nekaj časa, Ben pa je hitro pokazal zanimanje, potem ko smo mu predstavili našo vizijo in pričakovanja. V veliki meri je prestop izpeljal Gregor Balažic, ki je stopil v stik tako z igralcem kot klubom in pokazal, da se tudi v vlogi izven igrišč dobro znajde. Takšnega igralca ni enostavno prepričati, da pride v Slovenijo in veseli smo, da nam je to uspelo. Verjamem, da bo Ben s svojimi karakteristikami dodana vrednost ekipi. V prihodnjih dneh pričakujemo še dve okrepitvi," je povedal športni direktor Denis Rajbar.

"Vesel sem, da sem tukaj in komaj čakam, da se na treningih pridružim novim soigralcem. Poznam uspehe, ki jih je klub dosegel v minulih letih in upam, da je pred nami dobra in uspešna sezona, v kateri se bomo uspeli uvrstiti v kvalifikacije za evropska tekmovanja, prav tako pa se dobro odrezali v pokalnem tekmovanju. Verjamem, da sem se pravilno odločil, da sem prišel v Muro, kjer lahko napredujem in obljubljam, da bom naredil vse, da z uspešnimi igrami povrnem zaupanje kluba," pa je po sklenitvi dogovora dejal Ben Cottrell.

ben
NŠ Mura

cottrell