© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.07.2023 09:32:22

V Krškem je završalo: Prvoligaški nogomet se vrača na stadion Matija Gubec! Kaj se dogaja?!

m24.si

Zaradi obnove stadiona v Rogaški Slatini bodo aktualni prvaki druge lige na njem prvič spet igrali 19. avgusta.

To je v petem krogu, ko se bodo tam ustavili Mariborčani. V prvih štirih tekmah sezone bodo tako črno-beli gostovali. Po sobotnem obisku ljubljanske Šiške jih jutri čaka vrnitev v prestolnico, v Stožicah se bodo pomerili z Olimpijo. V tretjem krogu pa igrajo z Domžalčani.

Kluba sta se že pred časom dogovorila, da bo dvoboj gostila rumena družina. O tem sta obvestila NZS, toda od tam dobila negativni odgovor, gostitelja tekme se ni dalo zamenjati, zato so morali pri novincu v ligi najti drugo rešitev. Povedano drugače, to bo uradno njihova prva domača tekma v sezoni, za katero pa so morali najti prizorišče, na katerem se bodo pomerili z Domžalčani.

V igri so bili stadioni v Celju, Velenju in Krškem, na koncu so se Slatinčani odločili, da bodo zaradi (naj)nižjega stroška najema prvo domačo tekmo gostili v mestu z nuklearko. Na Stadionu Matija Gubec bo tako po dobrih štirih letih spet potekal boj za prvoligaške točke, toda na žalost tamkajšnjih ljubiteljev nogometa v njem ne bo sodeloval njihov klub, ki bo 12. avgusta proti Šmartnemu odigral uvodni krog nove tretjeligaške sezone.

Bodo pa zato lahko v soboto, 5. avgusta, od 17.30 na delu spremljali Rogaško in Domžale ter se ob tem spominjali ne tako davnih časov, ko je bilo Krško prvoligaš in je po dveh krogih sezone 2015/16 celo zasedalo vrh prvenstvene razpredelnice. Takrat so doma zapored premagali Celje in Koper (obakrat je bilo 1:0) ter bili po 180 minutah edino moštvo v ligi, ki se je lahko pohvalilo s stoodstotnim izkupičkom. Tisto sezono so nuklearci končali na šestem mestu, kar je njihova najboljša uvrstitev med elito, katere del so bili štiri sezone zapored.