© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.07.2023 12:29:28

Iz črno-bele v zelo-belo! Kakšno odškodnino je dobila Mura za prestop izvrstnega mladeniča?

vff.dk

Srđan Kuzmić, ki se je lani maja iz Ilirije preselil k Muri, je zapustil črno-bele in se preselil na Dansko.

Kapetan slovenske reprezentance do 19 let je z dobrimi igrami v Muri opozoril nase, v zameno za odškodnino pa se seli v vrste danskega Viborga. Kuzmić je za Muro v vseh tekmovanjih zbral 27 nastopov. Po pisanju kolegov iz tiskane Ekipe SN bo prestop Muri z bonusi vred navrgel okoli pol milijona evrov. 
"Srđan je že ob prihodu k nam pokazal, da je nogometaš, ki bi lahko hitro prerasel okvirje slovenske lige. Njegov razvoj v Muri je samo še napredoval in hitro se je začelo povpraševanje zanj s strani drugih klubov. V zadnjih dneh je na naš naslov prišla ponudba, ki je zadovoljila tako klub, kot igralca in odločili smo se, da mu omogočimo korak naprej v karieri. Zahvaljujem se mu za to, kar je v tem letu dni dal Muri in mu želim vse dobro na Danskem," je dejal Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura
Srđan pa se je Muri zahvalil za priložnost: "Za mano je leto dni v Muri, ki mi bo za vedno ostalo v spominu. Prvič sem se spoznal s prvoligaškim nogometom, žal mi je le, da nismo uspeli priti v kvalifikacije za evropska tekmovanja. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nam vedno stali ob strani, zdaj bom tudi jaz tisti, ki bo pesti stiskal za Muro. Hvala tudi vodstvu kluba, ki mi je pred letom dni dalo priložnost, da lahko igram v klubu kot je Mura in da lahko zdaj svojo kariero nadaljujem na Danskem."