© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.07.2023 06:44:31

Mariborčani v skrbeh! Kar mesec dni brez velikega zvezdnika, bo namesto njega zaigral ...

Drago Wernig - TAKA

Kako bodo reagirali Mariborčani?

Da bo velikanska okrepitev za Maribor, so prepričani vsi. Tako športni direktor Marko Šuler kot trener Damir Krznar, ki je jamčil zanj, pa tudi navijači vijoličastih, ki so njegov prihod slavili zgolj malce manj bučno kot vrnitev Josipa Iličića v mariborsko gnezdo. A vsi skupaj bodo morali na čarovnije Hilala Soudanija še malce počakati. Kakšen mesec dni. Alžirec se je namreč na svoji prvi uradni tekmi v dresu novega kluba poškodoval; zanj je bil usoden nalet branilca Birkirkare že v uvodnih minutah prve tekme prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.

Seveda se poraja vprašanje, kdo bo nadomestil Hilala Soudanija v začetni enajsterici vijoličastih. Če bi bil zdrav, teh dvomov najverjetneje ne bi bilo in bi Damir Krznar na desno krilo postavil Josipa Iličića. Toda Jojo še vedno ni pripravljen za največje napore. Še več, Mariborčani ga za obračuna z Maltežani niso niti registrirali. »Josip Iličić je še vedno zunaj kadra. Glede na njegovo izjemno željo po tem, da bi odigral zadnji dve prijateljski tekmi, da počasi začne zbirati minutažo, smo mu to omogočili, toda ob tem je morda s to svojo željo šel malce predaleč. Po Varaždinu je spet občutil določene tegobe in ne bo pripravljen za to prvo tekmo z Birkiraro, zato ga za prvi kvalifikacijski krog sploh nismo prijavili. To pomeni, da ga zagotovo ne bo v kadru niti za povratno tekmo,« je pred prvo tekmo na novinarski konferenci pojasnil Krznar.

Iličić tako odpade. Za Birkirkaro zagotovo, najverjetneje pa tudi za prve naslednje tekme, vsaj ko je govora o začetni enajsterici. Mariborčani imajo sicer v svojem kadru še dva nogometaša, ki sta po nogometni izobrazbi desna krilna vezista. Ali napadalca, kakor vam je pač ljubše. To sta seveda Ishaq Rafiu, Nigerijec, ki za zdaj kljub bombastični najavi ob prihodu v Ljudski vrt v vijoličastem dresu ni pokazal ničesar oprijemljivega, in mladi Tine Čuk, na katerega pa je Krznar v zadnjih mesecih kar malce pozabil.