© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.05.2023 06:00:06

Dvomov ni več! To je novi trener Olimpije, ki bo nasledil Riero! Kar sam je potrdil, da ...

m24.si

Jasno je, kdo bo v naslednji sezoni vodil Olimpijo.

Že nekaj dni je jasno, da Albert Riera kljub osvojeni dvojni kroni v naslednji sezoni ne bo sedel na klopi Olimpije, krog pred koncem aktualne sezone pa je že znan njegov naslednik. Ni ga uradno predstavilo vodstvo Ljubljančanov, temveč je v intervjuju za flashscore.pt kar sam razkril, da se seli v Ljubljano. 

Gre za portugalskega trenerja Joaa Henriquesa, ki je nazadnje vodil Maritimo, Olimpija pa bo njegova prva postojanka v tujini. Kot je razkril 50-letni trener, je sredi sezone zavrnil številne ponudbe, Olimpija pa mu je predstavila zelo zanimiv projekt, kar očitno pomeni, da je klub že pred časom vzpostavil stik z njim. 

henriques

"To sem si želel, to sem pričakoval. Da bom kariero lahko nadaljeval v Evropi, čeprav v morda ne najmočnejšem prvenstvu. Toda na klopi kluba, ki mi bo omogočil dokazovanje v evropskih tekmovanjih, s katerim se bom boril za lovorike in kjer bo odstotek zmag višji od odstotka porazov," je povedal trener, ki je na klopi svojega zadnjega kluba na 11 tekmah le enkrat zmagal. 

"Slovenskega prvenstva nisem poznal do potankosti, spoznal pa sem ga po tem, ko mi je bil predstavljen projekt. Gre za prvenstvo, v katerem igrajo zelo zanimivi nogometaši, in gre za klub, ki mi bo dal možnost sodelovanja v evropskih pokalih. To je zelo zanimiv projekt v okviru tega, kar sem načrtoval za svojo kariero," je še dodal bodoči trener zmajev.