© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.05.2023 11:46:55

Šuler, odloči se že!? Direktor Maribora z novo bizarno izjavo, s katero se je še bolj zapletel ...

Grega Wernig

Marko Šuler ne ve več, kako bi se 'opral' za svoje nespretne izjave in si izmišljuje vedno nove izgovore ...

Športni direktor vijoličastih je z novim bizarnim javnim nastopom poskrbel, da se moramo počasi že vprašati, do kod seže njegova domišljija? Kaj vse si bo še izmislil, da bi poskušal nekako le opravičiti svoje zares neverjetne izjave po koncu pokalnega finala. Spomnimo, za nas je Marko Šuler v ponedeljek, torej dva dni po pokalnem finalu - in ne neposredno po njem, kot bi radi nekateri v Ljudskem vrtu prikazali, češ da je šlo za izjavo v afektu - dejal, da Marko Tolić, ki je zgrešil strel z bele točke za zmago Maribora proti Olimpiji, dejal, da hrvaški vezist nima več prihodnosti v Ljudskem vrtu.

"Privatiziral si je tekmo. Ne morem razumeti, da se nekdo postavi nad klub, nad trenerja, nad vse. Nikoli ne bom razumel. Da v dvoboju s tako velikim vložkom tako tvegaš in vse postaviš na kocko, je nepojmljivo. Jaz ga ne vidim več igrati v dresu Maribora! Žal. Iz spoštovanja do navijačev, obenem je to tudi nespoštovanje nasprotnika," je takrat dejal Marko Šuler. V oddaji Pod prečko čez nekaj ur je svoje mnenje že spremenil. "Možnosti sta bili dve. Po njegovi izjavi, ki ni prišla iz naše strani, ampak je njegova želja, in po tehtnem premisleku, moraš biti človek. Kljub temu, da boli. Tudi nasprotniku moramo čestitati za sijajno sezono. Vse se jim je poklopilo, zadetke dosegajo tudi igralci, ki jih prej nikoli niso. Razumem Marka, nikakor se ni želel postaviti nad klub. Marko bo sankcioniran interno, ampak po tehtnem premisleku ne želimo udariti na njegovo športno kariero. Kako naprej, bo odvisno od njega in od trenerja. To, o čemer sem razmišljal dopoldne, se ne bo zgodilo." 

Dan kasneje je Šuler že ubral novo taktiko, in sicer je za hrvaške Sportske novosti obtožil novinarja Ekipe, da je vzel njegovo izjavo iz konteksta. "Po tekmi je bilo zelo čustveno, moje besede so bile izvzete iz konteksta," je razložil hrvaškim kolegom športni direktor Maribora. "Bil sem jezen, moral sem biti jezen. Toda nisem človek, ki bi na takšen način udaril na športnika, kakršen je Tolić. Iščem igralce, ki imajo 'jajca', ki so posebni, ki nekatere stvari delajo drugače. Ko si mlad, potem lahko gredo te stvari v nasprotni smeri. To se je zgodilo Marku. Toda zaradi tega ga ne moremo nabiti na križ. Stojim za Tolićem!" je nadaljeval Marko Šuler.

"Pogovarjal sem se z njim, videl sem, da mu je žal, vse razume. Klub, kakršen je Maribor, ne funkcionira na tak način. Za Tolića je kazen, kar se mu je zgodilo, moral bo živeti s tem. Na klubu je, da v takšni situaciji stoji za njim, ga podpira, da se iz tega vrne še močnejši. Tisto, kar je bilo rečeno, je bilo zares izvlečeno povsem iz konteksta, preveč emocionalno. Sem iskren in direkten človek, včasih preveč čustven, v nekih situacijah še mlad. Tudi sam sem bil igralec, nisem bil eden tistih, ki bi bili nekonfliktni, z menoj je bilo težko delati. Marko Tolić je igralec, ki dela razliko, zato je poseben. Boli njega, boli klub, boli vse, toda takšne stvari se dogajajo v nogometu. Če bi zadel, bi ga slavili ..." je za Sportske Novosti dejal Marko Šuler.

Že takrat so bili Šulerjevi izgovori smešni, naravnost bizarni pa so postali v intervjuju za Nogomanio, kjer zdaj Šuler trdi, da je vse to, kar je povedal o Toliću za nas, povedal v neformalnem pogovoru. "Priznam, to je bila moja napaka. Marka nisem želel vznemirjati, dal je izjavo, tisti dan je dobil otroka, jaz pa sem bil pod vtisom. Nočem zdaj obtoževati določenega medija, ampak mislil sem, da je bil tisti pogovor neformalne narave. Marku verjetno ni bilo prijetno, ko je medij dal mojo izjavo v javnost in nastala je zmešnjava," je dejal snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo. 

Športni direktor Maribora se bo moral počasi odločiti. Ali je povedal, kar je povedal in si potem premislil? Ali so bile njegove izjave izvzete iz konteksta? Ali jih je nemara dal v neformalnem pogovoru, 'off the record', kot radi rečemo? Vse skupaj postaja že zares smešno. Kaj sledi? Morda bo v naslednjem javnem nastopu Šuler trdil, da se z našim novinarjem sploh ni pogovarjal in da smo si vse skupaj enostavno izmislili. Ne bi se čudili ...