© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
13.05.2023 21:58:28

Albert Riera prihodnji teden zadnjič na klopi Olimpije?! To je čustvena izpoved, ki bo šokirala vse!

Martin Metelko

Bo Olimpija zgodovinsko evropsko jesen lovila z novim trenerjem?

Nogometaši Olimpije so v Domžalah utrpeli še drugi zaporedni prvenstveni poraz. Po Radomljah so bili ob Kamniški Bistrici boljši tudi Domžalčani, a zmaji izgubljenih točk ob koncu sanjske sezone ne bodo pretirano objokovali. Zeleno-beli so v prestolnico vrnili dvojno nogometno krono, prihodnji teden jih v Stožicah čaka še dvig pokala državnih prvakov, a se vse bolj zdi, da bo slavje tudi nekoliko grenko-sladko.

Kot vse kaže, bi lahko bila tekma s Celjem zadnja, ki jo bo na ljubljanski klopi odvodil glavni arhitekt letošnjih podvigov Olimpije. Albert Riera je za EkipoSN že konec aprila namignil, da s strani kluba še vedno ni prejel ponudbe za podaljšanje sodelovanja in čeprav se je v zadnjih dneh zvrstilo ogromno nasprotujočih zgodb, je Majorčan v Domžalah spet zatrdil, da še vedno čaka na odziv vodstva zeleno-belih. Ponudbe po njegovih besedah slabe tri tedne pred iztekom pogodbe še vedno ni. Našemu vprašanju o načrtih za prihajajoče izzive zmajev je sledil čustven in izčrpen odgovor.

"Če razmišljam o tem, kaj nas čaka v prihodnosti, o evropskih izzivih in naslednji sezoni? Ne. Preprosto. V tem trenutku nisem trener Olimpije za naslednjo sezono. Nimam pogodbe, nimam ponudbe. Čeprav se pojavljajo drugačne informacije, pogovorov s klubom še vedno ni bilo. Potem v medijih preberem, da je moja prihodnost pri Olimpiji trenutno 50/50, da grem ali ostanem. Kako je lahko 50/50? Če v rokah nimam ponudbe, ne more biti. Če v rokah nimam ponudbe, potem so možnost, da ostanem tukaj - nične. Pogodba se izteče 31. maja, še enkrat pa bom ponovil - beseda je pri meni vse. Imam veliko šibkih točk, a to ni ena izmed njih. Ko dam besedo, se tega trdno držim. Z nikomer nisem podpisoval ničesar in tako bo tudi ostalo - počakal bom do izteka pogodbe. Prav tako se ne gre za denar; v Slovenijo nisem prišel v iskanju denarja. Zato samo upam, da v prihodnje o teh stvareh ne bo laži. Če so naše ideje in želje tako drugačne, če ne želijo nadaljevati z mano, je to res tako težko povedati? Albert, hvala za to sezono in vso srečo v prihodnje. To je vse," razočarano razlaga 41-letni strateg z Balearov.

Nekdanji španski reprezentant je spisal eno najuspešnejših sezon v zgodovini kluba iz prestolnice, a v zmajevem gnezdu trenutno ne čuti podpore. Si kljub temu želi ostati?
"Ne gre zame. Če si nečesa želiš, potem na to ne čakaš do zadnjega možnega dne. To ne more biti ljubezen. To si želiš zagotoviti čimprej. V tem trenutku je stvar zame precej jasna in mislim, da sem s tem povedal vse. Moraš se počutiti sprejetega in zaželenega. Čutim se sprejetega v ekipi, igralci me imajo radi, jaz imam rad njih. Enako je s spoštovanjem - če želiš biti spoštovan, moraš spoštovati. Če se morajo naše poti raziti, naj bo tako, razumem. S tem nimam težav, to je posel in imajo vso svobodo, da se odločijo drugače, moti pa me, ko se začnejo širiti laži. V teh primerih bom vedno povedal svoje. Vprašali ste me o Evropi, a trenutno nisem vključen v kakršnekoli načrte za naslednjo sezono. Ne vem, kje in kako bodo potekale priprave. Nisem obveščen, s kom bodo obnovili pogodbe, kdo odhaja. To mi pove, da se je klub že odločil, da bo šel v drugo smer. Jaz sem za ekipo odgovoren do 31. maja, od tam naprej je vse v rokah kluba," je bil ob robu domžalske zelenice neposreden Riera.