© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
05.05.2023 11:09:40

Odštevanje se je začelo. Vse je jasno, to se bo 13. maja zgodilo v Fazaneriji

Aleš Cipot

Ob robu tekme Mura – Gorica bo nadvse zanimivo.

Mura je po zmagi Domžal na Bonifiki ohranila možnosti v boju za četrto mesto, ki zagotavlja še zadnjo evropsko vozovnico. Možnosti so majhne, minimalne, a saj veste … upanje umira zadnje! V vsakem primeru bi morali črno-beli za uresničitev želenega scenarija osvojiti vseh šest točk, hkrati so odvisni tudi od razpletov na ostalih igriščih.

V predzadnjem krogu prihodnji konec tedna (13. maja) bodo Sobočani gostili Goričane, ki prav tako nujno potrebujejo uspeh, če se želijo izogniti izpadu. Vsekakor se obeta zanimiv, ogorčen spopad, ta dan pa bo v Fazaneriji tudi sicer nekaj posebnega. Prekmurci namreč obujajo zgodovino, po skoraj 30 letih bodo znova pripravili Murino nouč. Zabava je zagotovljena, medtem so Prekmurci razkrili program pestrega dogajanja. Začetek bo ob točno opoldne, ob 13. uri bosta imela koncert Sanja in Sašo, nakar bo do tekme s štirikratnimi prvaki v glavni vlogi DJ Hari. Po srečanju se bo ob 17. uri vse skupaj nadaljevalo s koncertom Davida Kreslina, uro zatem bodo na odru Ka Te Trga, ob 19. uri Špirit Band, ob osmih snovalci Murine himne Trifrtalenadesejt, ob 22. uri pa Skupina Prestiž. Murino nouč bodo zaključili z DJ Harijem.

Na prireditve ne boste ne lačni, ne žejni, saj bo dišalo z žara, prav tako so organizatorji pripravili pečene odojke. Sodelovali boste lahko tudi v srečelovu, kjer je glavnih deset nagrad v vrednosti višji od 300 evrov. Vstopnine ni!