© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / rb
Ekipa SN / rb
17.04.2023 11:55:58

Se nam obeta senzacionalna menjava trenerja v prvi slovenski ligi? Vodstvo kluba že navezalo stike z ...

Martin Metelko

Sodelovanje očitno ne bo trajalo dolgo.

Močno oslabljeni Koprčani so z zmago nad Gorico naredili pomemben korak proti končnemu četrtemu mestu, ki v primeru, da bosta pokalno lovoriko osvojila Olimpija ali Maribor, kar se zdi zelo verjetno, zagotavlja evropsko vozovnico. Hkrati se kanarčki kakopak niso odrekli niti lovu na Celjani, ki imajo po remiju s Kraševci tri točke več. 

Goričani so še drugič zapored zaigrali brez Edoarda Reje na klopi, ki je bil odsoten zaradi zdravstvenih razlogov. Njegovi varovanci se niso izkazali, čeprav je Sergio Porrini, ki je vodil ekipo, dejal: "Drugo tekmo zapored smo igrali dobro. Največji problem je, da smo bili na začetku drugega polčasa prestrašeni. Igrali smo preveč obrambno in nasprotniku sami ponudili priložnost za gol. V tisti akciji smo zaspali. Zadnjih 20 minut smo poskušali s pritiskom. Z dobrim ponujanjem v medprostorih smo si ustvarili nekaj priložnosti. Zelo smo razočarani z novo ničlo."

To je bil četrti zaporedni poraz štirikratnih prvakov, povrhu na zadnjih treh preizkušnjah niso zatresli mreže. Vodilni možje kluba so razumljivo nezadovoljni, zlasti menda vlagatelj George Juncaj. Na uho nam je prišla informacija, da naj bi se resno spogledoval z možnostjo o zamenjavi na trenerski klopi. To seveda še ne pomeni, da se bo takšen scenarij na koncu tudi uresničil, toda vmes naj bi že navezal stike z Agronom Šaljo, ki je bil med kandidati že pred imenovanjem Edoarda Reje.